Рятувальники попереджають закарпатців про небезпеку літніх пожеж

Рятувальники попереджають закарпатців про небезпеку літніх пожеж
Із початку 2016 року на Берегівщині виникло 33 пожежі. Із них одне загорання трапилося в с. Дийда. Відтак 9 червня рятувальники організували тут пожежно-профілактичне відпрацювання, покликане підвищити обізнаність населення у правилах безпеки й тим самим зменшити статистику загорань.

 

Традиційно представники Берегівського міськрайонного відділу ДСНС виступили перед депутатським корпусом та активом с. Дийда. Присутнім розповіли про пожежну обстановку в районі й нагадали основні правила безпеки. Крім цього, співробітники оперативно-рятувальної служби навідалися до місцевих підприємців, у розмові з якими порушили ті ж самі теми.

Під час відпрацювання рятувальники обійшли майже дві сотні приватних обійсть і поспілкувалися з їхніми господарями. Насамперед предметом профілактичних бесід стали «літні» правила безпеки. Зокрема, людям наголосили на забороні спалювання сухої рослинності, що може призвести до нищівних пожеж в екосистемах. І звичайно ж, співрозмовники обговорили правила поведінки на воді. Це особливо актуально для с. Дийда, адже минулоріч на місцевому озері втопилася людина.

На «десерт» рятувальники залишили візит до найменших мешканців села – вихованців місцевого дитячого садочка. Три десятки дітлахів вислухали пізнавальну лекцію від рятувальників, підкріплену наочними ілюстраціями. У доступній формі малечі пояснили, як не допустити пожежі вдома. Таким чином діти й собі повторили правила безпеки, і зможуть нагадати їх своїм батькам.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

10 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів