В Ужгороді стартував Всеукраїнський турнір з фехтування

В Ужгороді стартував Всеукраїнський турнір з фехтування
Сьогодні, 26-го квітня в Ужгороді розпочався XVII Всеукраїнський турнір країн Карпатського Єврорегіону з фехтування на шпагах та рапірах серед кадетів, присвячений пам'яті заслуженого тренера України Василя Герея.

 

На врочистому відкритті турніру в СК "Юність" вітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, голова Закарпатської обласної федерації з фехтування Михайло Пантьо, вдова Василя Герея Магдалина і його рідний брат Анатолій Герей.

"Радий вітати учасників змагань на турнірі, присвяченому нашому славетному земляку Василю Герею - видатному тренеру, котрий виховав чимало спортсменів, які гідно представляли Закарпаття далеко за його межами. От і днями ужгородець Анатолій Герей, племінник Василя Герея, здобув бронзову нагороду на міжнародних змаганнях у Ріо-де-Жанейро. Переконаний, що завдяки таким подіям, як сьогоднішня, завдяки високим досягненням наших спортсменів, фехтування на Закарпатті здобуватиме все більшу популярність. Бажаю вам успіхів та нових спортивних досягнень, хай переможе найсильніший", - сказав у вітальному слові Богдан Андріїв.

Богдан Євстафійович подякував організаторам турніру за проведення його на такому високому рівні.

До юних учасників змагань з вітальним словом через інтернет-зв'язок з Бразилії звернувся також іменитий фехтувальник, закарпатець Анатолій Герей. Спортсмен двічі поспіль був переможцем цього турніру, а позавчора здобув бронзову нагороду на Gran Prix в Ріо-де-Жанейро, чим остаточно підтвердив свою путівку на Олімпіаду.

Як повідомив, старший тренер СК ДЮСШ "Динамо", один з організаторів турніру Сергій Горецький, до Ужгорода в перший день змагань приїхало близько 170 учасників – 85 дівчат і 84 хлопці, завтра ж очікується майже така сама кількість учасників. 

Сьогодні виступають тільки представники України, завтра приїдуть учасники з Угорщини та Румунії, які будуть змагатися на рапірах. "На турнірі зібралися кращі спортсмени-кадети. Є також і спортсмени з Донецька та Криму, які виступають під егідою Національної федерації України", – відзначив тренер. 

Турнір триватиме два дні – 26-27 квітня. 

Джерело: "Про Захід" 

 

 

26 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів