Виявляється, утворивши ОСББ, можна жити набагато краще

Виявляється, утворивши ОСББ, можна жити набагато краще
В невеликому будинку у центрі Ужгорода уже 6 років жителі газдують самостійно

 

Сьогодні мова піде про невеликий будинок в історичному центрі міста, де немає землі для прибудинкової території та весь перший поверх зайнятий магазинами і банками. Чи можливо за таких умов ефективно управляти будинком та при цьому ще і організувати затишне місце відпочинку? Якщо є на те велике бажання, то можна. Ось який вихід знайшли мешканці cеми квартир, об’єднавши зусилля разом з підприємцями.

Ось уже 6 років мешканці самостійно управляють будинком, створивши об’єднання співвласників. Але ще задовго до реєстрації об’єднання сусіди всіляко намагалися покращити свої умови проживання у будинку за рахунок самостійно зібраних коштів. І сьогодні є чим похвалитися. Суцільно завантажений технікою для нежитлових приміщень клаптик території першого поверху вирішено було перекрити, влаштувавши на рівні другого поверху затишний внутрішній дворик для відпочинку та спілкування з сусідами.

Звичайно, інженерні мережі довелося відновити. Не забули і про сучасний домофон та облік коридорного освітлення. Покриття даху, що прослужило вірою і правдою майже 90 років, нещодавно замінено сучасним з відновленням водостоків у їх первозданній формі. Тут на допомогу прийшла міська влада, оплативши 90% вартості ремонту.

Поступово забулося, що колись не всі сусіди вірили в успіх, та навіть були байдужими до всього, що знаходиться за межами власного порогу. Як сьогодні живуть сусіди найкраще демонструють фото, які бажано продивлятися без заздрощів.

Джерело: юа репортер

 

26 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Гость 2016-03-26 / 17:53:12

    очень трудно найти честного человека на должность председателя ОСМД. В новостроях, это, как правило, человек застройщиков, со всеми вытекающими последствиями. Например, в нашем ОСМД председателя раздражают жильцы, устанавливающие счетчики на тепло в квартиры. Чтобы допустить установщика, с каждого счетчика берет 500 грн.