Айфоном і доларами за годинники – деталі скандального затримання офіцера-прикордонника на хабарі

Айфоном і доларами за годинники – деталі скандального затримання офіцера-прикордонника на хабарі
Про історію розслідування та затримання у понеділок, 21 березня, повідомив військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону України Ціцак Олег.

 

«18 березня до прокуратури Ужгородського гарнізону надійшла інформація, за якою працівник прикордонної служби вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду за переміщення через кордон партії годинників», - повідомив Олег Ціцак.

За словами військового прокурора, затриманий офіцер раніше погрожував цьому підприємцеві, що той не зможе здійснювати свою роботу (яка полягала, в тому числі, у перевезенні через кордон певних товарів), якщо «не знайде з ним спільної мови».

Першим «траншом» хабаря був телефон моделі Айфон 6с (загальною вартістю 18 тисяч гривень). Згодом приватний підприємець був зобов’язаний платити згаданому офіцеру-хабарнику по 25 доларів із кожного переміщеного через кордон годинника. За словами Ціцака, після переговорів суму поборів вдалося зменшити до 10-15 доларів.

«У суботу даний працівник ДПС отримав згаданий Айфон. Нами фіксувалося отримання незаконної винагороди і вчора, коли товару було переміщено більше, ніж вартість Айфону, прикордонник запропонував підприємцеві розрахуватися за переміщені годинники. Він був затриманий на місці отримання незаконної винагороди», - пояснив Ціцак.

За словами прокурора, сьогодні хабарникові уже висунуто підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди поєднане з вимаганням).

Нагадаємо, 20 березня військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону України спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Закарпатській області у ході контролю за вчиненням злочину задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди старшим зміни інспекторів відділу прикордонної служби «Лужанка» Мукачівського прикордонного загону.

Грошові кошти в розмірі близько 1000 доларів США призначалися для сприяння у незаконному переміщенні через державний кордон України 43 годинників, вироблених у Китаї.

Uzhgorod.net.ua

 

21 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів