Чому ми боїмося першими освідчитися у коханні?

Може, тому що боїмося нічого не почути у відповідь?

 

Так легко сказати подружці: «Я кохаю його». І так складно сказати йому: «Я кохаю тебе». Чому ми боїмося першими освідчитися у коханні? Може, тому що боїмося нічого не почути у відповідь?

Напевно, кожній з нас знайоме це відчуття - ти зустрічаєшся з хлопцем, і все йде просто чудово. Думаєш про нього по сто разів на дню, а коли ви, нарешті, десь зустрічаєтеся, твоє серце починає шалено калатати. У вас багато спільного, і він уміє тебе розсмішити. І одного разу вранці ти прокидаєшся з усвідомленням того, що кохаєш.

Але навіть якщо ви проводите разом цілі дні і ночі, і ти постійно повторюєш друзям, що це саме той єдиний, тобі все одно важко і практично неможливо вимовити ці три слова в його присутності.

Як стверджують психологи - причина проста.

Все тому, що коли ти говориш «я тебе кохаю», ти хочеш бути впевнена в його почуттях  до себе. Іншими словами, ти просто чекаєш почути у відповідь те ж саме. Найбільше ми боїмося, що коханий промовчить у відповідальний момент.

Але, як кажуть, краще пошкодувати про те, що зробив, ніж все життя шкодувати про те, чого не зробив. Так що не бійся проявити ініціативу. Цілком можливо, що твій обранець просто більш стриманий в прояві почуттів і не може тобі зізнатися.

Однак не варто зізнаватися йому в коханні вже на другому побаченні. По-перше, це може його злякати, а по-друге, ти швидше обманюєш саму себе. Цілком імовірно, що це захоплення, і говорити про справжню серйозну любов ще рано. Потрібно почекати трохи, щоб переконатися у своїх почуттях.

Давай подивимося і на зворотний бік медалі. Що якщо він клянеться тобі в любові, а ти не готова відповісти йому взаємністю? Цілком нормально, якщо ти не будеш відповідати відразу. Ключ до всього - спілкування. Якщо ти не впевнена, що зможеш коли-небудь розділити його почуття, потрібно сказати про це чесно. Якщо ж тебе лякає те, що все відбувається занадто швидко або в тебе такого ніколи ще не було, говори про це з хлопцем.

Відкритість і чесність завжди були одними з найважливіших складових відносин.

 

29 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів