Захонських митників-хабарників вже судять, тоді як закарпатських відпустили насолоджуватися свободою (ВІДЕО)

Через безпрецедентну справу місцеві судді перервали свої відпустки і вийшли на роботу.

 

Сьогодні, у п'ятницю, 31 липня у місті Ніредьгаза відбулося судове засідання по справі взятих під арешт 18 митників та прикордонних податківців, яких звинувачують у кришуванні контрабанади на кордоні із Закарпаттям.

Судове засідання відбулося, незважаючи на те, що більшість місцевих суддів перебуває до 20 серпня на канікулах. Але оскільки справа безпрецедентна - перервали відпустки та вийшли на роботу.

Чимало людей прийшло під приміщення суду, аби дочекатися вироку. Адже термін утримання під вартою для підозрюваних мав завершитися в кінці тижня (або мало прозвучати рішення судді). Чекати довго не довелося:  можна було побачити як десятки поліцейських машин вишикувалися перед будівлею, а потім до них вивели підозрюваних у наручниках. Це значить, що суд над ними триватиме.

За попередньою інформацією, за підсумками сьогоднішнього засідання суду підозрюваних митників залишили під вартою.

Нагадаємо, що у середу 29 липня в Угорщині взято під варту 18 митників і 3 цивільних. Їх звинувачують у сприянні потрапляння контрабанди з території Закарпаття та інших зловживаннях. Для їхнього затримання залучили навіть бійців спецназу ТЕК - Центру по боротьбі з тероризмом. атримали їх на робочому місці, в офісі, що знаходиться поблизу КПП "Захонь-Чоп".

Зауважимо також, що в Україні після контрабандних розбірок в Мукачеві 11 липня наразі не відбулося жодного гучного затримання чи бодай відставки, окрім зміни керівництва Закарпатської області, хоча скажімо Роман Крутяк, який у вкрай оригінальний спосіб тимчасово очолив Закарпатську митницю за місяць до розбірок в Мукачеві, досі перебуває на посаді, пише Мукачево.нет.

Як писав Uzhgorod.net.ua,  8 липня 2015 року працівниками прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками УСБУ в області затримано начальника та інспектора відділу митного посту «Ужгород» під час одержання чергової суми неправомірної вигоди, яку вони регулярно вимагали та отримували від перевізників.

Під час затримання у митників вилучено «денну виручку поборів», одержану від перевізників за нестворення перешкод при перевезенні різних груп товарів у зоні митної діяльності МП «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС. Зокрема, вилучено 14, 4 тис грн, 4 тис 685 дол США, 665 євро, 2800 чеських крон, 100 польських злотих та 500 російських рублів.

Затримані працівники митниці одержували від мешканців Закарпаття грошові кошти за сприяння у безперешкодному митному оформленні вантажу.

10 липня 2015 року прокуратура Закарпатської зверталася до суду щодо обрання затриманим під час одержання неправомірної вигоди митникам запобіжного заходу. Прокуратура наполягала на триманні під вартою. Але закон дозволяє також застосовувати альтернативу - грошову заставу. Відтак Ужгородським міжрайонним судом обрано запобіжний захід: начальнику відділу митного посту "Ужгород" - у вигляді тримання під вартою із визначенням суми грошової застави у майже 1 мільйон гривень ( 990 тис грн). Для його колеги - інспектора МП "Ужгород" - сума застави склала майже 100 тис грн (97 тис грн).

 

31 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів