Екс-очільник Закарпаття: Коли я працював, ніякого бандитизму там не було - всі кримінальні авторитети відсиджувалися або за кордоном, або за гратами!

Екс-губернатор Закарпаття, а нині голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль вважає, що якби минулого року міліція жорстко відреагувала на захоплення маєтку Віктора Медведчука в Закарпатті, сьогоднішніх подій у Мукачевому не сталося б.

 

Про це пан Москаль, який свого часу очолював міліцію Закарпатської області, а пізніше і місцеву обладміністрацію, написав на своєму сайті.

Він нагадав, що в березні 2014 року озброєні автоматами Калашникова люди напали на міліцейську охорону (відділ Держслужби охорони УМВС) і роззброїли її, після чого захопили дачу, яка, як пишуть ЗМІ, належала Віктору Медведчуку.

“За правоохоронними мірками, це справжнє ЧП, проте жодної реакції на неї не було. Аж до теперішнього часу ніхто палець о палець не вдарив, щоб затримати злочинців (хоча прізвища їх відомі) та вилучити незаконну зброю. Саме тодішня безкарність породила сьогоднішнє Мукачево — війну за контроль над трафіком через зелений кордон, за яким з України величезними партіями переправляються сигарети і нелегали, а у зворотному напрямку — синтетичні наркотики”, — вважає Г.Москаль.

За його словами, через “зелений кордон” (тобто повз офіційні пункти пропуску) йде 95% контрабанди. Як додав Г.Москаль, йому “соромно спостерігати” за цими розборками.

“Коли я працював в Закарпатті начальником міліції (з 1995 по 1997 роки) і головою ОДА (в 2001 і 2002-му роках), ніякого бандитизму там не було — всі кримінальні авторитети відсиджувалися або за кордоном, або за гратами”, — підкреслив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Г.Москаль також наполягає на тому, що місцеві нардепи повинні добровільно піти з парламенту, Верховна Рада — призначити позачергові вибори, а закарпатці — у зв’язку з останніми подіями — вибрати гідних депутатів.

 

14 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів