Зелений кордон — золота «дійна корова» для мафіозі з русинським корінням!

Про це та інше вчора, 13 липня, у прямому ефірі “Свободи слова” розповів народний депутат України від фракції “Блоку Петра Порошенка” Мустафа Найєм.

 

Поставки контрабанди на Закарпатті приносять прибуток дуже багатьом людям. Там давно налагоджений дієвий механізм, що і спровокувало стрілянину в Мукачеві.

На Закарпатті багато населення заробляє на контрабанді … Основна стаття контрабанди – сигарети. Якщо порівняти той обсяг сигарет, який бере на себе Закарпатська область, то вийде, що кожна дитина там курить. Ці сигарети закуповуються офіційно або неофіційно, вивозяться за кордон – словацький, румунський кордон … Через Угорщину вони вивозяться далі –.. в Італію, Німеччину, Англію. На кордоні є офіційний пункт пропуску, з яким все домовлено, і є так звана “зеленка” – зелена частина, що не контролюється регулярними прикордонниками, і там є ділянки, які так чи інакше за домовленістю деякий час залишаються без нагляду. І там проводять ці ящики “, – розповів нардеп.
 
Найєм зазначив, що є люди, які ці ящики провозять – хто скільки може. Вони отримують гроші залежно від того, скільки кілометрів пройшли. За словами нардепа, за 1 км платять 100 доларів.
 
“Там з того боку теж є домовленість … Звідти фури їдуть до Європи. Одна така фура коштує до 500 тисяч євро чистого доходу … Це все робиться не один рік. До цього причетні фірми з конкретними назвами і власниками, вони підконтрольні народним депутатам. У тому числі тим, які залучені в цей конфлікт … У Мукачеві є два різних крила “Правого сектора” … Я так розумію, що “Правий сектор” – бойове крило, займався тим, що вимагав гроші. Вони говорили, що це потрібно на зброю, амуніцію, машини і т.д. Але вимагали вони гроші тільки готівкою. Вони надсилали листи, де були якісь рахунки, але гроші треба було платити готівкою “, – пояснив Найєм.
 
Депутат зазначив, що за його інформацією, кілька тижнів тому “Правий сектор” вимагав грошей в лісгоспі в еквіваленті 120 тисяч гривень.
 
“З тієї інформації, яка є у мене (від колишніх прикордонників), що за кожен ящик, який передавався через кордон, деякі представники” Правого сектора “отримували до 4 доларів за ящик. Тобто, це була така данина … Кордон теж розділена між різними депутатами “, – додав Найєм.

 

14 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів