Через теракт закарпатських правосекторівців у Мукачеві з Яроша знімуть недоторканність

Твіттер-аккаунт Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова зламаний з фейковим повідомленням про нібито підготовку документів про зняття з керівника Правого сектору, депутата Дмитра Яроша недоторканності.

 

Повідомлення з посиланням на раніше нікому невідомий сайт avakov.com з’явилося від імені Арсена Авакова.

Як підтвердив «Українській правді» сам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, твіттер був зламаний.

«Це злам», – сказав він і додав, що вже видалив фейкове повідомлення зі свого твіттера.

У повідомленні на фейковий сайт говорилося: «За результатами розслідування подій у Мукачевому вже ясно, що партія Правий сектор кинула серйозний виклик державі та його безпеці. Як би не хотів Дмитро Ярош дистанціюватися від дій своїх бійців в Мукачевому, нам точно відомо, що все відбувалося з його відома».

«Міністерство внутрішніх справ України спільно з Генеральною прокуратурою планує поставити перед Верховною Радою питання про позбавлення депутатської недоторканності лідера Правого сектору для проведення необхідних слідчих дій. Відповідний пакет документів буде представлений на розгляд парламенту найближчим часом», – говорилося в фейковому повідомленні.

Як відомо, раніше був зламаний Твіттер РНБО, в якому постили також фейкові повідомлення нібито від імені Правого сектору.

Сайт avakov.com був створений ще в 2005 році, час його реєстрації спливає 21 лютого 2016. У компанії, яка його реєструвала, відмовилися називати ім’я людини, на яку записаний сайт, зазначивши, що таку інформацію мають право розкривати на запит СБУ і ще кількох установ.

У прес-службах МВС України та Генпрокуратури також не підтвердили інформацію, оприлюднену в персональному Твіттері міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про нібито підготовку документів для зняття з лідера Правого сектору, нардепа Дмитра Яроша недоторканності.

«Ми цю інформацію не підтверджуємо. Вона перевіряється», – сказав агентству Інтерфакс-Україна директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, зазначивши при цьому, що підготовка таких документів є прерогативою Генпрокуратури України.

 

14 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів