Губернатор Закарпаття не може точно сказати, куди поділися стрільці Правого сектору

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош негативно поставився до дій своїх бійців у Мукачеві.

 

Про це заявив сьогодні під час прес-конференції очільник Закарпатської ОДА Василь Губаль. Ярош, який веде переговори з своїми бійцями, сказав про це йому особисто,

"Ярош негативно поставився до дій ПС на Закарпатті, таких вказівок він їм не давав. Про це він сказав особисто мені під час зустрічі. Він мене запевнив, що виступає категорично проти зброї. Зараз він веде переговори зі своїми підлеглими, але досі порозуміння між ними не досягнуто", - заявив Василь Губаль.

Також, як повідомив голова ОДА, зараз він має інформації щодо місця перебування представників ПС.  "Чи вони в лісі в Лавках, чи вони втекли. Ми не можемо точно сказати",- зауважив Губаль.

Крім того, керівник Закарпаття  закликав не нагнітати обстановку в Мукачеві.

Він також каже, що водити надзвичайний стан в Закарпатті немає необхідності, бо ситуація в краї знаходиться під контролем.

 Щодо поранених Губаль заявив, що серед поранених в Мукачеві правоохоронців є і такі, що вже 4 рази були в зоні проведення антитерористичної операції.

За дорученням Порошенка губернатор відвідав у закладах охорони здоров’я поранених під час інциденту в Мукачеві.

«Я відвідав усіх поранених у Мукачевому – як цивільних, так і правоохоронців. Є правоохоронці, які по 4 рази були в зоні АТО, і тільки тут, у мирному Закарпатті, отримали поранення. Наголошую: досить важкі поранення. Я висловив підтримку їхнім родинам», - заявив Губаль.

Також він додав, що всі поранені забезпечені всіма необхідними медикаментами.

Він повідомив, що прооперовані представники «Правого сектору» наразі перебувають в обласній лікарні ім. Новака.

Як уже повідомлялося, 11 липня у Мукачевому виник конфлікт зі стріляниною. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо.

У результаті конфлікту є вбиті і поранені, кількість яких уточнюється.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації і ч. 3 ст. 258 - терористичний акт.

Декілька бійців ПС після стрілянини ховаються у лісі. СБУ закликала бійців добровільно здати зброю.

Сьогодні мер Мукачевого Золтан Ленд’єл повідомив, що представники «Правого сектора» передали у місто двох своїх поранених бійців та одного вбитого.

Також сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що представники Генпрокуратури ведуть допит народного депутата Михайла Ланьо (група "Воля народу") у зв’язку із подіями в Мукачевому. Наступного допитають народного депутата Віктора Балогу.

 

13 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів