100 кілограм закарпатського сала «пожертвували» господарі «червоному півню» (фото)

На Виноградівщині та Берегівщині через необережне поводження з вогнем горіли коптильні для м’яса

 

У суботу, 10 січня, о 20:48 до оперативно-рятувальної служби Виноградівського району надійшло повідомлення про пожежу в коптильні для м’яса у с. Чорнотисово на вул. Раковці. Вогонь у надвірній споруді помітили сусіди власниці обійстя, які передзвонили за номером 101 і до прибуття рятувальників почали самостійно гасити полум’я.

Для ліквідації загорання задіяли вогнеборців 6-ї державної пожежно-рятувальної частини, котрі о 21:26 локалізували пожежу, о 21:32 повністю загасили вогонь.

Найімовірніше, до загорання призвело необережне поводження з вогнем. Власниця споруди поставила коптитися м’ясо, закрила дверцята до коптильні й пішла додому дивитися телевізор, при цьому не стежачи за процесом приготування. У цей час жир із сала почав крапати на дрова й запалив їх, внаслідок чого виникла пожежа. Вогонь знищив приміщення коптильні та 40 кг м’ясних виробів. Орієнтовний збиток становить 1000 грн.

Того ж дня, 10 січня, о 22:59 до служби порятунку «101» надійшов дзвінок про пожежу в коптильні для м’яса у м. Берегово на вул. Б. Хмельницького. Загорання помітили місцеві мешканці, котрі сповістили про це господарів і рятувальників.

На місце події виїхали бійці 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 23:10 вогнеборці локалізували загорання, а вже за півгодини загасили полум’я.

Імовірною причиною пожежі, як і в попередньому випадку, стало необережне поводження з вогнем. Господарі наклали дрова в коптильню й пішли додому, залишивши процес коптіння без нагляду. Сало почало горіти, запаливши при цьому всю споруду. Внаслідок пожежі вогонь знищив покрівлю коптильні та 60 кг м’ясних виробів. Сума завданих збитків встановлюється, опвідомляє У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

12 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів