26 «протипаводкових» мільйонів «лежать» на рахунках районів, а губернатор і в «вус не дує», аби їх раціонально задіяти

Внаслідок  незавершених робіт з реконструкції водозахисних споруд на р.Тисі, Закарпаття чекають катастрофічні надзвичайні ситуації державного масштабу, які лише в низинній частині області призведуть до затоплення близько 30 населених пунктів Берегівщини, Виноградівщини та Іршавщини, не кажучи вже про можливі локальні ділянки в гірських районах.

 

Про це повідомив начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак.

Він наголосив, що за останні два роки протипаводкові заходи в області з державного бюджету не фінансувалися, відповідно ні проектні, ні будівельні роботи не виконувалися. Тож, кредиторська заборгованість на сьогодні складає 15,4 млн.грн.

Упродовж 2014 року за рахунок коштів місцевих бюджетів виконано робіт з берегоукріплення та розчистки русел місцевих водотоків, збільшення їх пропускної здатності на суму 2,5 млн.грн. Водночас, на рахунках обласного, районних, сільських та міських рад краю знаходяться кошти в сумі 26 млн.грн., 9 млн.грн. з яких – за відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва та 17 млн.грн. – відшкодування за забруднення навколишнього середовища.

До слова, відомо, що в нашій державі обласні казначейства "відбирають" невикористані до кінця року за призначенням кошти і не повертає їх наступного року...

 

27 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів