Закарпатці вкорочують собі віку через неспроможність виплатити валютну позику

Люди добровільно йдуть з життя, бо не можуть повернути кредит, кажуть закарпатці, котрі 7 років тому брали позики у доларах чи євро. 

 

Відтоді курс немилосердно зріс, тож повертати доводиться у рази більше грошей, ніж позичали...

Тиск колекторських фірм та банків при цьому витримують не всі. 

“На Україні по нашій організації з літа сталося три або більше суїцидів, а взагалі по Україні вже 230 самогубств через кредити. Дуже багато хто таким способом зводить рахунки з життям, адже люди не бачать іншого виходу. 3 серпня от стався страшний випадок у Харкові, людина повісилася у лісосмузі. А вся справа у тому, як працюють колекторські фірми. Вони протягом дня знають (а з ними працюють хороші психологи), коли людина у найбільш розслабленому стані. Ці дзвінки починаються від 8-9 ранку, тривають на вихідних. Це СМС з текстом “Ми заберемо у Вас будинок”, “Готуйтеся до виселення”, “ Нецільове використання іпотечних коштів це кримінальна відповідальність” тощо. У них є скрипти і такі тези, які на людей у теперішній складній ситуації діють дуже сильно, а особливо на чоловіка, який має відповідальність за сім'ю і не має достатньо коштів, щоб утримувати родину і виплачувати кредит. Вони ламаються, люди просто не витримують. Це не наші вигадки, це реальні люди, які просто не витримали тиску колекторських фірм і банків”, - з сумом констатує Катерина Кулішова, координатор ГО “Кредитний Майдан” по Закарпатській області. 

Саме вона, а також декілька десятків інших закарпатських позичальників сьогодні шукали правди під стінами обласного управління НБУ. 

Декілька чоловіків, присутніх на мітингу, у підтвердження її слів зазначили, що подібний випадок мав місце і на Закарпатті. Зокрема, у селі Копашине 2 тижні тому, де у чоловіка був кредит і він повісився. Таку ж історію розповіли про жительку з Міжгір'я.

Заголовок

 

12 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів