Замість водного каналу - болото та неприємний запах!

Свіжа вода у Верке сьогодні не поступає - канал може поповнюватися лише за рахунок опадів.

 

10 грудня, міський голова Берегова ініціював зустріч з начальником Берегівського МУВГ (Міжрайонного управління водного господарства) Іваном Голубом і його заступником Миколою Козлюком. Мер стурбований теперішнім станом каналу Верке: вода там вкрай обміліла, натомість залишилися болото та неприємний запах.

Як пояснив Іван Голуб, ця ситуація пов’язана з технічними обставинами та застарілим обладнанням. Так, з 14 листопада згідно з правилами технічної експлуатації здійснено підготовку шлюза-регулятора на каналі Верке до експлуатації в зимовий період. Таким чином свіжа вода у Верке не поступає, а може поповнюватися лише за рахунок опадів. За правилами, відкривати шлюз доволі небезпечно, бо ж можуть статися заморозки. Є ще один вихід, пояснює Микола Козлюк, — застосувати спеціальну виїзну насосну станцію. Однак у цьому випадку потрібно буде велику суму коштів витратити на пальне для неї, яких в управління немає.

«Я наголосив, що потрібно бути партнерами у цій справі, адже берегівчани щодня потерпають від стану каналу Верке. Тому я звернуся до очільника Басейнового управління річки Тиса Володимира Чіпака з проханням нагальної допомоги у цій ситуації», — пише міський голова на своїй публічній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

 

13 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів