"Берегвідейк" та "Мукачево" будуть грати в новій лізі

Прем’єр-Ліга створює новий проект

 

Вона повинна стати перехідною лігою між любителями і професіоналами.
Рішення зробити ще одну лігу прийняли в ПФЛ і вже встигли скласти регламент проведення турніру.
 
Детальніше про нову лізі розповів президент ПФЛ Мілетій Бальчос в інтерв’ю expres.ua:
 
"Давайте уважно подивимося на футбольну карту України: не залишилося команд, які представляють область серед професіоналів першої-другої ліг в Рівненській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Житомирській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Клуби, які хочуть виступати в змаганнях вище рангом, існують. Однак у них нестабільне фінансове становище, не відповідає критеріям ПФЛ інфраструктура ... "
 
"Тобто брати участь у змаганнях серед професійних футбольних команд ще рано, а в аматорських їм вже робити нічого. Тож ПФЛ ініціювала утворення такої структури в системі футболу, яка розширила б географію змагань і стала базовою для всього професійного футболу".

"Схема така. Спочатку в регіонах проводять чемпіонати областей за вихід до Регіональної лігу. Команди, які посіли 1-е і 2-е місця, отримають право виступати під егідою нової ліги. На другому етапі ми плануємо розділити карту країни за територіальним принципом на 6 зон по 8 команд у кожній ".
 
"Змагання проводитимуться у два кола за системою" осінь - весна ". Розпочати їх пропонують в серпні-вересні 2013 року відразу після закінчення чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2013 року".
 
"На третьому етапі шість команд розподіляться на дві групи по три команди в кожній. Ігри будуть проходити у два кола. Всього кожна з команд в регіональній футбольній лізі проведе від 14 до 18 матчів за сезон. За підсумками сезону з регіональної ліги в другу лігу ПФЛ переходять команди, що зайняли перші місця в групах третього етапу ".
 
"Зараз ми робимо відповідні розрахунки, але розмір членського внеску за участь в цих змаганнях буде не більше, ніж 20 тисяч гривень".

football.ua

 

11 вересня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів