НА Закарпатті перебував боксер Іштван Нодь

У понеділок, 10 вересня, кандидат у депутати Верховної Ради України від Партії регіонів по 73 виборчому округу Іван Бушко зустрівся із володарем боксерського поясу за версією IBF — берегівчанином Іштваном Нодьом. У зустрічі також взяли участь кандидат у народні депутати Іштван Гайдош, депутати Закарпатської обласної ради, члени фракції Партії регіонів Михайло Бокоч та Ігор Свищо.

 

У світі сьогодні діють 4 найбільші організації професійного боксу — WBC, WBА, IBF та WBО. Закарпатець здобув найвищу нагороду за версією саме однієї з них – американської Міжнародної боксерської федерації (IBF).
Чемпіонат проходив 31 серпня в Італії. Боротьба точилася у ваговій категорії до 63 кг. Суперником закарпатця був доволі сильний боксер — італієць Іван Фіолетта, який довгий час і тренувався, і грав у Сполучених Штатах, а на момент бою був володарем уже чималої кількості боксерських поясів.
— Бій був дуже складним, суперник — сильним. В окремі моменти у свідомості проносилася думка, що одна помилка, один проґавлений удар може коштувати мені перемоги, — згадує про бій нині вже чемпіон Іштван Нодь.
Однак, попри напружену боротьбу, закарпатець все-таки здобув перемогу, нокаутувавши італійця у 8 раунді.
Проте перемога та здобуття поясу — ще не кінець: через 6 місяців боксеру доведеться захистити свою нагороду та свій титул. Попереду, як сподівається сам чемпіон, ще кілька суперників табоїв, у яких він зможе довести свою майстерність.
Закарпатцям ще не вдавалося досягати такого високого результату. Більше того, угорський клуб, за який і виступає Іштван Нодь, останні 15 років також не здобував таких високих нагород. Незважаючи на те, що закарпатець бився під прапором країни-сусідки, на змаганнях, а згодом і в угорських газетах журналісти відзначали, що переможець — українець. Не дивлячись на те, що тут, на батьківшині, про досягнення земляка мало хто знає.
Тим не менше, меценати у спортсмена є і в нашій області. Ними виступають представники обласної організації Партї регіонів, а також члени угорської громади краю. Присутні на зустрічі представники Партії регіонів Іван Бушко, Іштван Гайдош, Михайло Бокоч та їхній колега з обласної ради Карло Резеш допомагали чемпіону у підготовці до вже пройдених змагань. Сприятимуть і в приготуваннях до прийдешніх боїв:
— Члени Партії регіонів не стоятимуть осторонь, а активно допомагатимуть спортсмену у підготовці до наступних боїв, адже тих, хто працює на благо свого краю треба цінувати, — зазначив під час зустрічі кандидат-"мажоритарник" Іван Бушко. — До того ж, Іштван Нодь — гарний приклад для наслідування. Його досягнення можуть стати стимулом для сотні закарпатських дітей. Вони займатимуться спортом, розвиватимуться, ростимуть сильними і здоровими. А чи не цього ми хочемо для наших дітей?!

Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

 

11 вересня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів