Керівництво "Говерла" розкритикували куратора суддей П. Коліну

Через його роботу в них нема очок

 

У вітчизняному футболі арбітри вже давно стали такими собі "святими коровами", яких заборонено критикувати, давати оцінку їх діям. А того, хто публічно зважився це робити за це жорстоко карають штрафами.

Але за помилкові рішення арбітрів, яке покарання поніс винний – відомо далеко не всім. Доводиться констатувати, що в українському футболі створилася своєрідна "каста недоторканих", яка своїми некваліфікованими діями просто ламає спортивні принципи футболу. Як може асистент та навіть арбітр, який був не так далеко від епізоду не побачити гол, коли м’яч більше ніж за метр влетів у ворота – зрозуміти важко. Можливо, вітчизняні арбітри напередодні старту сезону не проходили медогляд в окуліста, або ж на 8-й хвилині маріупольське сонце раптово засліпило всю суддівську бригаду, і вони на відміну від мільйонів глядачів не бачать голу.

Не хочу пускати критичні стріли на адресу ФФУ, але вже майже упродовж двох років українських арбітрів курує італієць П.Колліна. Скажіть на ласку, що з цього часу змінилося?

Окрім заборон критикувати футбольну феміду тренерам та футбольним функціонерам, ще й самим арбітрам заборонили давати інтерв’ю й виходити до преси й особисто пояснювати власні помилки. Думаю, що це не має бути головною місією в Україні пана Колліни.

Принаймні, футбольним уболівальникам дуже хотілося б почути пояснення асистента арбітра матчу 7-го туру "Іллічівець" – "Говерла", що йому завадило зафіксувати гол у воротах "Іллічівця". Зрозуміло, що всі ми живі люди, яким властиво помилятися, але ж можна хоча б по-людськи пояснити причину помилки й вибачитися за такі дії на полі.

В демократичному суспільстві в такій сфері як професійний футбол, дії арбітрів за наявності таких фактів мали б обговорюватися більш відкрито за участі представників суддівського корпусу, тоді б не було такої м’яко кажучи нелюбові уболівальників, тренерів та ЗМІ до вітчизняного арбітражу.

Михайло Арданик, сайт ФК “Говерла”

 

27 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів