Маяк: НАТО радить Кучмі піти

Скандал між офіційним Києвом і НАТО. Замглави Адміністрації Президента України Василь Базев назвав втручанням у внутрішні справи країни прес-комюніке Парламентської асамблеї НАТО, - передає власний кореспондент російської радіостанції "Маяк" в Києві Володимир Синельников. Матеріал опублікований 13 червня під заголовком "НАТО радить Кучмі піти".

 

Обурення Ки?ва викликало вельми категоричну заяву Парламентської асамблеї НАТО, в якому говориться про те, що президент Кучма повинен залишити свій пост після закінчення другого терміну повноважень, тобто в листопаді нинішнього року. На думку Василя Базева, право вирішувати, кого вибрати президентом України, належить виключно народу України.
Раніше Конституційний суд України визнав право Леоніда Кучми балотуватися на виборах 2004 року, оскільки вперше, в 1994 році, Леонід Кучма був вибраний президентом до ухвалення нині діючої Конституції України.
Заяву Парламентської асамблеї НАТО дійсно можна назвати вельми безцеремонною по відношенню до офіційного Ки?ва. Більш того, це - прояв невдячності. Адже саме Леонід Кучма відкрито ініціював політику так званої евро-атлантичної інтеграції України і офіційно заявив про намір країни вступити в НАТО - до речі, всупереч думці більшості громадян країни. Офіційні мас-медіа України постійно рекламували Північноатлантичний союз як миротворчу і прогресивну організацію, а офіційний Київ підтримував дії своїх західних партнерів і в Югославії, і в ?раку. Проте ця лояльність виявилася марною.
Офіційний Київ, як виявля?ться із заяви Василя Базева, всерйоз образився на НАТО. Проте наскільки далеко зайде ця образа?
Раніше Київ неодноразово мав мотиви ображатися на своїх західних партнерів, які не виконували прийняті ними на себе зобов'язання, проте ніяких реальних наслідків ці розбіжності у відносинах між офіційним Ки?вом і Заходом не мали.

 

14 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів