чемпіонат України та 5-6 етапи Кубка України зі спортивного орієнтування на велосипедах

Два дні – 21-22 травня – на Мукачівщині, проходив чемпіонат України та 5-6 етапи Кубка України зі спортивного орієнтування на велосипедах. У суботу в колишньому військовому містечку, що знаходиться поблизу села Шенборн, були визначені чемпіони на спринтерських дистанціях.

 

Два дні – 21-22 травня – на Мукачівщині, проходив чемпіонат України та 5-6 етапи Кубка України зі спортивного орієнтування на велосипедах. У суботу в колишньому військовому містечку, що знаходиться поблизу села Шенборн, були визначені чемпіони на спринтерських дистанціях.
Серед чоловіків на шестикілометровій трасі з результатом 18 хвилин 4 секунди переміг 23-річний випускник Ужгородського національного університету, член збірної команди України Ференц Гутлебет. Срібним та бронзовим призерами стали лідери юніорської збірної країни 17-річні Олександр Касьянов з Мукачева (18.18) та ужгородець Олександр Зубенко (20.12).
У змаганнях жінок першою з п’ятикілометрової дистанції, що проходила через 10 контрольних пунктів, фінішувала тренер Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді, ужгородка Віра Жданович. Результат досвідченої спортсменки, в активі якої є й виступи на чемпіонатах світу та Європи, рівно 18 хвилин. З другим часом (18.40) несподівано для багатьох фінішувала юна мукачівка Наталія Шозда (ЗОШ № 6), а з третім – її тренер з СК "Товариш" Ніна Расчупкіна (19.06).

Наступного дня чемпіонат продовжився перегонами по пересіченій місцевості на схилах гори Велика, що поблизу мукачівського військового полігону. На цій трасі було все те, за що прихильники цього виду спорту люблять велоорієнтування: круті спуски, багаті поворотами, затяжні підйоми, маса природних перешкод: камені, пісок, бруд, коріння, зарості ожини, але й багато швидкісних ділянок по хорошим доріжкам – все це чекало спортсменів на довгій дистанції. Та деякі корективи у хід змагань внесла погода: за умов нестерпної спеки (стовпчик термометру в тіні перевищив позначку в 30 градусів), а більшість траси проходило по відкритих ділянках місцевості, на вимогу медиків судді скоротили дистанцію удвічі.

Чемпіонкою серед жінок стала кандидат у майстри спорту Ніна Расчупкіна, за якою фінішували Наталія Шозда та Віра Жданович.
У чоловіків на першу сходинку п’єдесталу піднявся Василь Морозов, другим став Олександр Касьянов – обидва мукачівці серйозно готуються до вересневого молодіжного чемпіонату Європи, що проходитиме у Санкт-Петербурзі на півночі Росії і ці старти стали доброю нагодою перевірити правильність підготовки. Бронзову медаль за третій результат на цій дистанції виборов Олександр Зубенко.
В змаганнях брали участь спортсмени різних вікових груп. Найстаршим учасником став 73-річний Петро Миколайович Назаренко з Ужгорода. У свої роки він повний сил та енергії. Спортивним орієнтуванням займається вже 48 (!) років, останніми роками захопився ще й гірським велосипедом! Та чемпіоном у стартах ветеранів став 62-річний Геннадій Ведерніков з Ужгороду (до речі – багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних ветеранських змагань з плавання, велоспорту та орієнтування).
А в змаганнях наймолодших (не старших за 14 років) перемогу на обох дистанціях чемпіонату здобули вихованці мукачівського клубу МТВ та спортивного орієнтування "Товариш" Владислав Французов (ЗОШ № 11) та Анастасія Моїсеєва (ЗОШ № 1).
Переможці чемпіонату були нагороджені відзнаками та призами від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та, у молодших групах, від колишньої вихованки мукачівського клубу "Товариш", що зараз виступає за професійну команду з Німеччини "International Team eleven/Radon", майстра спорту України Анни Телякевич.
Змагання пройшли в рамках святкування Дня Мукачева (1117-ї річниці першої писемної згадки та 635-ї річниці отримання статусу міста).

Олександр Цепурдей (на фото Геннадій Ведерніков та Олександр Зубенко)

 

23 травня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів