На Першому Всеукраїнському турнірі з боксу серед юнаків у Рахові переміг 12-річний вінничанин

І отримав подарунок від лідера партії "Удар" Віталія Кличка

 

93 молодих боксерів з усієї України --Вінниці, Львова, Кам’янець-Подільського, Рівного, Луцька, Чернівців, Чернігова та Івано-Франківська та інших міст-- з’їхалися цими вихідними до Рахова, щоб взяти участь у фінальних змаганнях Першого Всеукраїнського турніру з боксу серед юнаків (12-14 років). Прибули спортсмени і з Молдови, наблизивши статус заходу до міжнародного рівня.
Протягом трьох днів (25 по 27 березня) за першість змагалися 12 команд, серед них 3 закарпатські (Мукачево, Рахів, Хуст), молдовське "Динамо" та 8 команд з інших регіонів України. У поєдинках брали участь боксери зі спортивним розрядом не нижче ІІ юнацького. Турнір проводився у п’ятьох вагових категоріях: 38,5; 40; 43; 44,5 та 50 кг. відповідно до діючих правил АІВА. Мета змагань, як зазначили організатори-- пропаганда та розвиток боксу в Закарпатській області, підвищення спортивної майстерності юних боксерів та розвиток дружніх взаємовідносин між спортсменами з різних областей України.
Ініціювали проведення на Закарпатті Першого Всеукраїнського турніру з боксу Закарпатська обласна організація політичної партії "УДАР", відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Рахівської РДА та Рахівська районна ДЮСШ. Безпосередньо керувала проведенням змагань суддівська колегія на чолі з головним суддею з м. Львова Олександром Лубенецем: "Всеукраїнський турнір проводиться тут вперше, але тим не менше він вже має високий рівень організації, зібрав сильних учасників і набув статус міжнародного".
"Ці змагання показали, що бокс у нашій області має майбутнє. Закарпатську команду гідно представили спортсмени з дуже хорошим рівнем підготовки, зокрема це учасники з Мукачева та Рахова. Маємо надію, що перший Всеукраїнський турнір з боксу стане традиційним, принаймні ми докладемо всіх зусиль аби реалізувати цю мету", - розповів організатор спортивного дійства директор Рахівської районної ДЮСШ Віталій Урбан.

По-справжньому запеклі фінальні турніри визначили своїх переможців: у ваговій категорії 38,5 кг. найсильнішим став Сергій Жураківський (Вінниця), 40 кг. – Роман Павлів (Хуст), 43 кг. – нічия між Валентином Кутковським (Вінниця) та Андрієм Савковим (Камянець-Подільський), 44,5 кг. – Віктор Миронюк (Камянець-Подільський); у ваговій категорії 50 кг. призове місце розділили Богдан Базазьян (Львів) та Радислав Годенчук (Рахів).
Переможців нагородили пам’ятними медалями, а також грамотами та плакатами з особистим підписом Віталія Кличка від партії "УДАР". Спеціальний приз за найкращу техніку – боксерські рукавички з автографом Віталія отримав дванадцятирічний боксер з Вінниці Костянтин Костенко: "Для мене це найцінніший подарунок і стимул для наступних перемог. Я планую і надалі брати участь у таких турнірах і хочу стати абсолютним чемпіоном як і мій кумир Віталій Кличко", - поділився юний боксер.
"Одним із завдань нашої політичної сили є популяризація здорового способу життя, розвиток усіх видів спорту та фізичної культури загалом. Ми виступаємо за те, щоб кожен житель Закарпаття займав активну позицію в усіх сферах, в тому числі і в спорті, адже це запорука здорової та сильної нації. Подібні турніри ми проводимо для того, аби наші закарпатські боксери могли отримати таку необхідну практику командних змагань та здобути безцінний спортивний досвід. Як на мене, перемога в цих поєдинках та призи від Віталія Кличка стануть хорошим стимулом для активного спортивного росту юнаків", - розповів голова Закарпатської обласної організації політичної партії "УДАР" Валерій Пацкан.

 

29 березня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів