В Ужгороді справжні чоловіки розігрували хокейний "Кубок Закарпаття"

Упродовж двох днів - 26 та 27 лютого, Ужгород був центром хокею – гри справжніх чоловіків. У місті над Ужем, на штучній льодовій ковзанці "Срібний лід", вперше за останні роки пройшов міжнародний хокейний турнір "Кубок Закарпаття".

 

Участь у змаганнях взяли 4 команди: "Карпатський ведмідь" (Ужгород), "Шахтарський барс" (Ужгород), "Євротек" (Кошице, Словаччина) та "Попер" (Свидник, Словаччина). Приємно відзначити, що свідками гарячих хокейних баталій стали сотні вболівальників, які палко підтримували учасників змагань.

Ідея провести турнір виникла після відкриття ковзанки в Ужгороді та зацікавленням ужгородців до ковзанів. Організаторами змагань виступили Федерація хокею Закарпаття та Закарпатська облдержадміністрація. Участь у хокейному турнірі взяли дорослі спортсмени-любителі віком від 20 до 40 років. 70% складу — у минулому гравці, які ще займалися на майданчику, розташованому у Падіюні. На сьогодні таких хокеїстів в Закарпатті є близько 30-40, проте активних гравців - до 25. Відзначимо, що гра тривала стандартно по 20 хв. у три періоди. До речі, дорослих любительських змагань в Ужгороді не проводилося взагалі, а дитячі турніри востаннє проходили у 1991-92 році.

У перший день змагань пройшли відбіркові матчі. Хокеїсти ужгородської команди "Карпатський ведмідь" із рахунком 5:3 здолали суперників з команди "Євротек" (Кошице, Словаччина). Варто відзначити, що одна із закинутих шайб – на рахунку заступника голови ОДА Івана Качура. У другій зустрічі словацький "Попер" переграв "Шахтарський барс" (м.Ужгород) – 7:1. Зрештою, команди, що поступилися у цих двобоях розіграли поміж собою третє місце. Сильніші у "бронзовому" поєдинку "Кубку Закарпаття" були словацькі хокеїсти. ("Євротек" - "Шахтарський барс" – 11:5).

У другий день відбувся фінальний матч. У ньому перемогу святкували господарі змагань - хокеїсти команди "Карпатський ведмідь", які здолали словацький "Попер" із рахунком 8:5 (0:2, 2:1, 6:2). Таким чином, перший "Кубок Закарпаття" залишився в Ужгороді. Організатори за результатами турніру визначили кращих гравців. Кращим воротарем став Євген Новиков ("Карпатський ведмідь"), кращим захисником – Мішо Дечо ("Євротек"), кращим нападником – Кармел Бохнович ("Попер"). Усім їм вручили спеціальні відзнаки.

Комплекти нагород та головний приз змагань – "Кубок Закарпаття", хокеїстам вручив заступник голови ОДА Іван Качур. – Цим турніром ми намагалися відродити інтерес закарпатців до хокею, - запевнив Іван Качур. - Ця гра вже незабаром має стати улюбленою грою наших дітей. Саме з відродження дитячого хокею ми сподіваємося відродити на Закарпатті цей вид спорту. Зі свого боку, відзначу, що обласна влада докладає усіх зусиль, аби щороку в Закарпатті відкривалися нові спортивні об’єкти – в тому числі, й ось такі чудові хокейні льодові ковзанки.

Федерація хокею Закарпаття обіцяє наступний турнір з хокею провести у березні. Тоді на штучну льодову ковзанку "Срібний лід" в Ужгороді вийдуть дитячі команди.

Дмитро БАЛЕШ, KarpatNews.in.ua

 

28 лютого 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів