В Ужгороді вперше за останні 20 років пройде хокейний турнір

Сьогодні на ковзанці "Срібний лід" відбулася прес-конференція тренера дитячої хокейної команди міста Ужгорода Василя Ябрика, головною темою стало проведення в Ужгороді хокейного турніру "Кубок Закарпаття" (26-27 лютого). У турнірі, який триватиме з 9.00 до 14.00 два дні поспіль, візьмуть участь дві команди з Ужгорода і дві команди із Словаччини (Кошице та Свидник) .

 

Як розповів Василь Ябрик, ідея провести турнір виникла після відкриття ковзанки в Ужгороді та зацікавленням ужгородців до ковзанів. "Вперше після довгої паузи ми проводимо цей товариський турнір, де гратимуть словацькі та ужгородські команди. Розраховували і на те, що прийдуть команди з Івано-Франківська, Хмельницька, Львова та Києва, але них саме відбуваються власні змагання, які проходять по сезону. Вже на наступний турнір у березні прибудуть інші українські команди",--каже Василь Ябрик.
Ужгородські команди — це дорослі любителі віком від 20 до 40 років. 70% складу — у минулому гравці, які ще займалися на майданчику, розташованому у Падіюні. На сьогодні таких хокеїстів близько 30-40, каже Василь Ябрик, проте активних гравців—до 25.
На турнірі у суботу-неділю гра буде тривати стандартно по 20 хв. у три періоди.
За словами тренера та організатора турніру, дорослих любительських змагань в Ужгороді не проводилося взагалі, а дитячі турніри востаннє проходили у 1991-92 році. Поки дитяча команда у змаганнях участі не братиме, оскільки тренуються малі ужгородці всього два місяці і не поки не готові фізично та технічно. Зате малечу обіцяють у березні звозити у Словаччину, аби потренувалися із словацькими командами. "Наша дитяча команда складається з 20 дітей віком від 5 до 9 років. Ми активно працюємо, щоб залучати дітей до хокею, бо це динамічний, цікавий спорт для справжніх чоловіків,-- розповідає Василь Ябрик.—Діти, яких ми набрали у команду, не вміли стояти на ковзанах, зате за два місяці вони вже катаються і трохи працюють шайбами. Ця сфера спорту буде відроджуватися, по-перше, є умови: ковзанка працюватиме до кінця квітня, а відкриється наступного сезону вже у листопаді. Щодо перерви влітку, то теж є технічні вправи, напрацювання, щоб діти займалися у теплу пору року".
Хокей повинен піти у маси—кажуть організатори турніру. Для цього планують активно залучити Федерацію хокею Закарпаття, щоб на цей вид спорту звернула увагу держава. "Ми плануємо піти по школах, зацікавлювати дітей. Але потрібна підтримка від держави, адже не кожна сім’я зможе фінансувати витрати дитини на хокей,--каже Василь Ябрик і нагадує,-- ковзанка "Срібний лід" працюватиме аж до кінця квітня, не залежно від погодних умов. Навчитися професійно ковзати по льоду ще є час.

 

25 лютого 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів