В Ужгороді зіграли в петанк по-мистецьки

У Боздошському парку відбулися змагання з петанку "Petanque-art".

 

Організувала гру ужгородська петанкістка Олександра Шевченко. Грали команди-дуплети — по двоє чоловік у команді. Кубки з креативним дизайном виборов дует Альони Попович та Петра Гойса.

Цієї суботи відбулися дружні змагання з петанку. Змагання із вкрапленням креативу. Організатор — Олександра Шевченко зробила петанківське свято із замахом на ... мистецтво.

Саша Шевченко пояснює, що в Україні складно віднайти й купити кулі для гри та будь-які інші необхідні аксесуари. Це і наштовхнуло на організацію змагань.

"Виникла ідея проводити турнір, до якого буде розроблятися якийсь веселий логотип петанківського мотиву, а також сувеніри для учасників. Цього року ми виготовили футболки. Наступного — це можуть бути брелки з гравіровками чи кружки з лого — побачимо", — розповідає Саша про особливість цього турніру.

Петанк поширюється в Ужгороді, організатори цьому сприяють.

"Одна з концепцій популяризації петанку — поява його в "побутових" речах, що нас оточують...", — додає петанкістка.

Власне, всі учасники та гості спортивного свята одержали футболки з веселим зображенням петанківських куль.

Всього було шість команд. Третє місце взяли дуплет "Арафат-СЛС" (Андрій Ганусич, Славік Світлинець), другу сходинку посіли Саша Шевченко і Люда Федоришина, а кубки переможців та кошонети (спеціальні м’ячики) одержали Альона Попович та Петро Гойс.

Турнір "Petanque-art", за словами організаторки, святкував свій день народження, але націлений стати традиційним.


Довідка: Французька національна гра в кулі петанк поширюється в Ужгороді. Восени у нас проходить міжнародний турнір "Каштан", а навесні турнір "Сакура".

Петанк — це і спорт, бо наші гравці беруть участь у турнірах та чемпіонатах за кордоном. І хоббі, бо петанкістів чи не щодня можна зустріти у парку на тренуваннях.

Евеліна Гурницька, фото автора Rionews

 

18 жовтня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів