ШАХОВИЙ ТУРНІР НА КУБОК МЕРА

В Ужгороді з 13 по 15 лютого пройде Міжнародний фестиваль з швидких та блискавичних шахів

 

Турнір на Кубок мера проводиться федерацією шахів м. Ужгород та за активної фінансової підтримки депутатів міської ради від Народної Партії.

Більш детально про турнір нам розповів один із його організаторів, керівник фракції "Народна" в Ужгородській міській раді Олексій Химинець.

– Олексію Васильовичу, які етапи даного шахового фестивалю?

– Програма фестивалю включає в себе три турніри з швидких та блискавичних шахів. Так, турнір А від-будеться 13 – 14 лютого за швейцарською системою в 9 турів по 20 хвилин до кін-ця партії кожному учаснику. Турнір В – з 13 по 14 лютого – серед юнаків та юнок віком до 18 років. Турнір С буде проведено в заключний день фестивалю у неділю 15 лютого – швейцарська система в 11 турів по 5 хвилин до кінця партії кожному учаснику.

– Які передбачені стимули для переможців?

– Організатори фесту підійшли до даного питання серйозно для заохочення любителів та професіоналів даної гри. Учасники та переможці турніру отримають грамоти та цінні подарунки. Цьогоріч призовий фонд шахового фестивалю становить вісім тисяч грн. Переможець основного турніру побореться за дві тисячі грн.

– Хто може брати участь в турнірі?

До участі в турнірі запрошуються всі бажаючі! З положенням про фестиваль можна ознайомитись на офіційному сайті Федерації шахів міста Ужгород www.chessfeduzh.narod.ru Дане положення є офіційним запрошенням на турнір. Заявки на участь в турнірі подаються на e-mail [email protected] або за контактними телефонами 8-050-372-39-00, 8 (03122) 2-25-87.

– Олексію Васильовичу, а чому саме шахи?

– Наша команда регулярно підтримує та надає допомогу в проведенні різноманітних культурно-розважальних програм, турнірів, які проводяться в нашому місті та області.

А щодо шахів, то це, перш за все, інтелектуальна гра, яка зародилася ще в стародавній Індії і, незважаючи на це, зберігає свою популярність донині. Вона сприяє розвитку інтелекту та інтуїції. Коли маю вільний час, то я також граю. Виступаю в ролі порадника для свого сина Олексія та доньки Анни. Вже влаштовуємо сімейні шахові баталії.

В свою чергу, мій колега Іван Ванджурак очолює федерацію дартсу, тож відповідає за допомогу цьому виду спорту. Роберт Левицький – за водні види спорту. Тибор Зомбор – футбол. Так, Тибор Іванович є меценатом футбольної команди "Радванка".

– Які плани "народників" щодо підтримки таких заходів на майбутнє?

– В лютому за нашої підтримки відбудеться турнір з міні-футболу, сприяємо організації акції до Дня св. Валентина.

Тож, як ми бачимо, міські депутати-народники, команда Сергія Ратушняка, систематично надають підтримку в організації різноманітних культурно-масових заходів. Завдяки злагодженій праці Ужгород невдовзі стане центром проведення в Україні концертів, фестивалів та турнірів міжнародного рівня та поверне славу культурного центру краю, міста європейського рівня.

Розмовляв Данило БАНИК

трибуна

 

12 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів