Словацький президент: Шенгенський кордон не стане зоною поділу України і Словаччини

Президент Словаччини Рудольф Шустер запевнив, що шенгенський кордон не стане перешкодою для розвитку співробітництва України й Словаччини, яка вступила до Європейського союзу.

 

Він підкреслив, що Словаччина завжди підтримувала співробітництво України з ?вросоюзом, і заявив про намір поділитися досвідом країни щодо вступу до НАТО і ?С.

Шустер підкреслив, що Словаччина підтриму? намір України стати членом міжнародних організацій. "Ми допоможемо, щоб про Україну у світі знали правду. Ми, зі свого боку, будемо поширювати цю правду, і підтримувати правдиві слова про Україну", - сказав він.

Під час переговорів у форматі віч-на-віч, які відбулися сьогодні в Ки?ві, Рудольф Шустер і Леонід Кучма обговорили стан і перспективи розвитку українсько-словацьких відносин після вступу Словаччини до ?С і НАТО. Президенти також торкнулися міжнародної проблематики, зокрема питань участі України і Словаччини в стабілізаційних процесах в ?раку.

Після завершення переговорів Президент України вручив словацькому колезі орден князя Ярослава Мудрого ? ступеня. За словами Леоніда Кучми, Рудольф Шустер нагороджений за видатний особистий внесок у розвиток і зміцнення словацько-українських відносин.

 

08 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів