Подружжя Шолтесів звертається до нас мовою фарб

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту проходить виставка робіт відомих закарпатських художників – подружжя Петра і Габріели Шолтесів.

 

Виставку зорганізувало Товариство Угорської інтелігенції Закарпаття з нагоди Дня Берегівщини.

У презентованих творах майстрів пен зля відчуваються традиції закарпатської малярської школи. Картинний світ полотен подружжя Шолтесів вражає кольоровою гаммою ліній і пластики, що передає глядачеві стан душі художника, який, на відміну від нас, пересічних, обдарований Божою іскрою таланту розмовляти мовою фарб, штрихами пензля створювати цілісний образ світоглядних ідеалів та власного розуміння навколишнього оточення. У художника Петра Шолтеса надзвичайно широке коло творчих інтересів: від портретів, пейзажів до сюжетних композицій. Виділяє творчість пана Петра його увага до інтер’єру, на який останнім часом мало уваги звертають сучасні художники.

З виставленим творчим доробком художників – подружжя Петра і Габрієли Шолтесів, ще й наступний тиждень зможуть милуватися закарпатці та гості краю.

Наразі в Угорщині в місті Сірак, що під Будапештом, у старовинному замку проходить ще одна виставка картин Петра Шолтеса, яка дає можливість сусідам за кордоном оцінити талант нашого земляка.

Микола КОШУТА

 

03 червня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів