Древній Ужгород заполонили шамани!

Барабанний мелодійний дріб джамбей може видавати понад сотню звуків

 

В історичній частині нашого міста з’явилися нові
звуки: барабанний мелодійний дріб, що вибивали троє юнаків та дівчина — група "Шамани AMNEZIA". Незвичний для нашого вуха звук притягував перехожих і змушував зупинитися бодай на мить. Хтось здалеку витягував гаманця, щоб кинути кілька гривень у капелюх музикантів, хтось фотографував, а деякі ставали неподалік і слухали.

Основним приводом приїзду "шаманів" в Ужгород
стали наші сакури. 20-річні одесити Дольп, Артем, Максі та ужгородка Анічка займаються грою на барабанах хто два роки, а хто лише три місяці, але виходить у них дуже добре. Професійні музиканти можуть позаздрити: так зіграно тримати темп, не дивлячись один на одного, і завершити одночасно "п’єсу" може не кожен колектив. Відчуття ритму та імпровізація — основні музичні дані, які мають на озброєнні ударники. Жоден з них не здобув музичної освіти, правда, Дольп, закінчив хореографічне училище, та вибивати ритм йому подобається не лише ногами. Хлопці мають два власні проекти гри, а джамбей може видавати понад сотню звуків!

Подорожуючи автостопом, молоді люди побували в Донецьку, Києві, Львові і кажуть, шо в жодному з цих міст таких слухачів, як у нас, не зустрічали. Якщо в Донецьку на них звернули увагу лише двоє-троє, у Львові — кожен п’ятий, то в Ужгороді їхня гра притягує кожного другого. З посмішкою зізнаються, що переїхали б сюди назавжди, бо наше місто надзвичайно гарне, і їхнє мистецтво було б тут завжди популярне та затребуване. А зробили вони такий висновок із того інтересу, який виявляють до них ужгородці: знайомляться, спілкуються, запрошують у наші нічні клуби, на радіо, а декотрі власники барів просто просили їх розташуватися біля входу і грати.

Шамани не пояснюють назви своєї групи, але кажуть, що люблять жити легко і радісно.

zakarpat.info

 

29 квітня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів