Після поломки насосної станції в шахту Солотвинського солерудника щогодини прибувало 200—300 м3 води

Ще 15 червня через знос деталей вийшла з ладу насосна станція шахти Солотвинського солерудника, що на глибині 470 метрів.

 

Воду, що весь час прибувала, почала відкачувати резервна станція, однак її потужностей виявилося недостатньо. Минулої п’ятниці резервні насоси теж були затоплені водою й зупинилися. За повідомленням прес-служби обласного управління з надзвичайних ситуацій, у шахту щогодини прибувало від 200 до 300 кубічних метрів води. Оскільки виникла загроза затоплення єдиної в Україні алергологічної лікарні, яка знаходиться в соляній шахті на глибині 330 метрів, її тимчасово закрили. Над усуненням поломки насосної станції працює аварійна бригада з дванадцяти чоловік.

Рішення про закриття алергологічної лікарні стало повною несподіванкою для близько 400 пацієнтів, котрі приїхали в Солотвино поправити здоров’я з усієї України. У п’ятницю обурені люди, що витратили на путівки чималі гроші й спланували свої відпустки, навіть перекрили на знак протесту автомобільну дорогу й заблокували рух поїздів на станції "Солотвино". Однак спуститися в лікарняні палати їм все одно не дозволили.

У неділю в Солотвино надійшло обладнання для глибинних насосів, яке в терміновому порядку замовили в Івано-Франківську й Кривому Розі. А вже у понеділок рішенням комісії було дозволено спуск пацієнтів до Української та Закарпатської обласної алергологічних лікарень, незважаючи на подальше проведення монтажних та випробувальних робіт для відкачування води із шахти № 9.

РІО

 

01 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів