„ЄДИНИЙ, ХТО ВИГРАВ У НИНІШНІЙ ПОЛІТИЧНІЙ СИТУАЦІЇ – ЦЕ ТИМОШЕНКО...”

Учора в Ужгородському прес-клубі обласні медійники мали змогу поспілкуватись із народним депутатом України, головою Закарпатського регіонального відділення Партії регіонів Олександром Ледидою, який на два дні завітав до Ужгорода. Йшлося переважно про політичну ситуацію в Україні.

 

Пан Ледида вважає, що Указ Президента про розпуск парламенту має "розмиту мотивацію і базується на статтях Конституції, які не мають стосунку до розпуску Верховної Ради". На його думку, це не додає авторитету ні Президенту, ні державі загалом. Нині ж тривають переговори та консультації щодо виходу із політичної кризи. Політичне непорозуміння можна вирішити за тиждень-два, але економічні наслідки треба буде долати роками, – таке занепокоєння висловив депутат.

Він також запевнив, що Партія регіонів підкориться рішенню Конституційного Суду, тобто піде на вибори, якщо КС визнає розпуск парламенту законним рішенням. Однак вважає проведення виборів неможливим, оскільки лише для формування списків виборців потрібно як мі-німум місяць. За чинним законодавством, мовляв, працювати неможливо, це визнає навіть сам Президент, тому треба вносити суттєві корективи у закон „Про вибори”.

Ледида вважає, що у нинішній ситуації винні абсолютно всі політичні сили та інституції: і Верховна Рада, і Секретаріат, і фракції, в тому числі й Партія регіонів. Нардеп зазначив, що Партія регіонів завжди готова до виборів, єдине – треба дочекатися рішення КС. Постає закономірне питання: якщо партія так впевнена у своїх силах, то чому ж вона не виконує президентський указ і не готується до перевиборів? До того ж, головний закарпатський „регіонал” переконаний, що у разі проведення виборів, цього разу він також попаде у прохідний список. Причини такої впевненості не уточнялися.

На його думку, єдиний, хто виграв у нинішній по-літичній ситуації – це Тимошенко, адже вона не лише підняла рейтинг БЮТу, але й заклала непогане підґрунтя для майбутніх президентських виборів.

З приводу резонансної справи навколо с.Баранинці, де конфлікт між депутатами та сільським головою Павлом Чучкою триває вже не один місяць, пан Ледида від коментарів відмовився, мовляв, це питання не до нього, а до прокуратури, судів, де нині розглядається справа. Дивно, чому не прозвучало ніяких коментарів з цього приводу, адже ні для кого не секрет, хто заварив усю ту кашу навколо передмістя Ужгорода.

Трибуна

 

17 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Сонце 2007-04-17 / 21:38:00

    І тут нас не має, і там нас не стояло.