Депутати обласної ради прийняли звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України

У четвер, 12 квітня 2007 року відбулось пленарне засідання сьомої сесії Закарпатської обласної ради п’ятого скликання.

 

Депутати прийняли рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 грудня 2006 року № 204 “Про обласний бюджет на 2007 рік” (із змінами від 7 березня 2007 року)”, а також ухвалили Регіональну середньострокову програму соціально-економічного розвитку Закарпатської області на 2007-2011 роки”. Розглянувши ситуацію, що склалася в Україні на сесії прийнято звернення депутатів обласної ради до Президента України та Кабінету Міністрів України:

“Президентові України
Ющенку В.А.

Кабінету Міністрів України

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати обласної ради V скликання, занепокоєні глибокою політичною кризою, яка охопила наше суспільство, поставила під загрозу демократичні завоювання, досягнуті за роки незалежності України. Загострення протистояння між основними політичними силами може призвести до тяжких непередбачуваних наслідків, повернути до часів попереднього збанкрутілого правлячого режиму, кинути країну в економічний хаос, посіяти в народі розбрат.
Усвідомлюючи складність суспільно-політичної ситуації, 29 березня 2007 року ми прийняли звернення до Президента України, в якому просили вжити рішучих заходів, щоб захистити конституційні права і демократичні свободи українського громадянства. Нас підтримали депутати переважної більшості місцевих рад Закарпаття. Тому Указ Президента України, підписаний 2 квітня 2007 року, „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання” схвалюємо і підтримуємо. Це єдине правильне рішення на шляху до порозуміння і стабілізації в державі.
У цей визначальний для демократії час заявляємо про свою повну підтримку Президента України Віктора Ющенка щодо розпуску діючого парламенту і проведення нових повноцінних виборів до Верховної Ради України.
Ми звертаємось до Прем’єр-міністра України Віктора Януковича з проханням забезпечити фінансування проведення цієї важливої політичної акції, покликаної довести, що український народ – це єдине джерело влади в державі.
Тільки шляхом утвердження демократії, організованим проведенням передвиборчої кампанії, забезпечивши всі конституційні умови для волевиявлення народу, Українська держава подолає сьогоднішню кризу і вийде на шлях стабілізації, подальшого розвитку, процвітання і утвердження в світовому співтоваристві демократичних країн.
Слава Україні!
Слава українському народу – єдиному джерелу влади в Україні!

Депутати Закарпатської обласної ради V скликання

Звернення прийнято на сьомій сесії обласної ради 12 квітня 2007 року”.
Прес-служба обласної ради

 

13 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Вакханалія 2007-04-15 / 15:05:00

    Не начудуюся нашим керівникам. Так хутко збирали сесію, в порядку денному соціальні питання. От, думаю, болить владна душа за народне.:) А виявилося, що весь цей демарш - заради прийняття звернення. Таки недарма Балога Кічковського в голови ради проштовхнув. Тепер час платити по рахунках. :) А депутати в своїй більшості - що телята. Му та му. Бридко.