Регіони вже готуються до позачергових виборів

Олег Гаваші, голова Закарпатської облдержадміністрації: "Ми повинні сприяти окружним виборчим комісіям"

 

У середу в кількох облдержадміністраціях провели термінові засідання. Керівники районів отримали команди від своїх шефів мобілізуватися на проведення дочасного волевиявлення.

В Одеській облдержадміністрації вже провели нараду з приводу позачергових виборів - губернатор розповів підлеглим про зустріч із президентом України, в результаті якої укладено спільну заяву про підтримку Указу Віктора Ющенко щодо розпуску Верховної Ради і дочасних перегонів. Документ усі керівники областей підписали добровільно, - наголосив Плачков.

Іван Плачков, голова Одеської облдержадміністрації: "Ніякого тиску не було, ми були в Секретаріаті Президента. Наша нарада вона десь затрималася на деякий час, тому що була дуже тривала зустріч президента з прем’єр-міністром. І під час тих консультацій взаємних між главами обладміністрацій була підготовлена і підписана ця заява. Я вам скажу, що в приміщенні, в цьому залі були присутні тільки глави адміністрацій і більш нікого не було, тому тиску ніякого бути не могло. Не могло бути і ніяких таких ситуацій, що стосується там того, щоб тиснув: всі спокійно самостійно вони підписали цю заяву".

У Закарпатській області всі 23 голів райрад та держадміністрацій підтримали Указ Президента про розпуск парламенту і теж підписали відповідну заяву. Не поставили автографів під документом двоє мерів - Ужгорода та Берегового. Губернатор області Олег Гаваші закликав усіх працювати, адже часу до виборів залишається небагато.

Олег Гаваші, голова Закарпатської облдержадміністрації: "Ми повинні сприяти окружним виборчим комісіям. Виділення необхідних приміщень для їх функціонування, забезпечення транспортними засобами, зв’язку, оргтехнікою, забезпечення виборчими скриньками".

На Львівщині готові проводити вибори власним коштом. Із місцевого бюджету можуть виділити 10 мільйонів гривень, якщо гроші не надійдуть із державного, - заявляє керівник області Петро Олійник.

Петро Олійник, голова Львівської облдержадміністрації: "Львівська область буде на 100%, я підкреслюю, на 100% готова до виборів в технічному плані. Фінансово, я проблем не бачу... Якщо потрібно буде напрягтися, будуть якісь складності в уряду, це консолідована думка всіх голів райдержадміністрацій, ми можемо центральному уряду допомогти за рахунок резервних коштів обласних бюджетів".

На терміновій нараді керівник Львівщини закликав зберігати спокій, а правоохоронців - пильнувати ладу в області. // Вікторія Балицька, Марина Коваль, Сергій Осадчук, НТН.

 

05 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів