ЗАЯВА

З’їзду Народного союзу "Наша Україна"

 

ЗАЯВА

наукової та творчої інтелігенції Закарпаття

з приводу активізації політичного русинства

7 березня 2007 р. Закарпатська обласна рада, перевищуючи свої повноваження, ухвалила рішення про офіційне визнання окремої східнослов’янської національності – русин, чим повністю проігнорувала історичні, лінгвістичні та етнокультурні дослідження як українських, так і зарубіжних вчених. Закарпатська обласна рада, спекулюючи етнонімом русин, ігноруючи той факт, що всі українці в різні історичні періоди називали себе русинами, вдалася до витворення нової, політичної нації. Апелювання до факту визнання русинів окремою нацією в сусідніх державах (Словаччина, Угорщина, Польща) є цілком бездоказовим, оскільки і там неорусинство має суто політичне спрямування, бо покликане послабити потенціал українства на його етнічних землях.

Ми переконані, що Ухвала Закарпатської обласної ради від 7 березня є цинічною спробою ініціювати сепаратистський рух, спрямований на розкол української держави та дезінтеграцію української нації.

Наукова та мистецька громадськість Закарпаття рішуче протестує проти вкарай небезпечних політичних експериментів з українцями Закарпаття, спрямованими на розкол українства.

Просимо Президента України, Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України на підставі науково вивірених фактів дати оцінку Ухвалі Закарпатської обласної ради з приводу офіційного визнання національності русин від 7 березня 2007 р.

Ужгород 21 березня 2007 р.

 

28 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. IDOL 2007-03-28 / 19:41:00

    Кстати у меня дед русин и ему насрать на мнение всей "наукової та творчої інтелігенції Закарпаття "
    ПОВЕРТЕ ДРУГИМ ЛЮДЯМ ТОЖЕ

    ВОТ И ХОДИТЕ ОБОСРАНЫЕ зато при деле

  2. IDOL 2007-03-28 / 19:39:00

    Незнаю никого - "наукової та творчої інтелігенції Закарпаття " - наверное РЕАЛЬНЫЕ КАБАНЫ

    наукової та творчої інтелігенції Закарпаття -- почему вас не волнует вопросы :

    1- бедность людей
    2- дети - сироты
    3- унижение людей властью

    НАВЕРНОЕ НЕ БЫЛО КОМАНДЫ ))