Заява щодо провокаційного рішення Закарпатської обласної ради

Закарпатські обласні організації УНП, НРУ, УРП "Собор", КУН звертають увагу керівництва Закарпатської області на необхідності виконувати свої обов’язки, щодо захисту єдності українського народу на території Закарпатської області

 

Заява

Закарпатської обласної організації Української народної партії

Закарпатської обласної організації Української республіканської партії „Собор”

Закарпатської обласної організації Народного Руху України

Закарпатської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів

щодо провокаційного рішення Закарпатської обласної ради


7 березня 2007 р. рішенням №241 "Про визнання національності "русин" " сесія Закарпатської обласної ради ухвалила визнати національність "русин" і звернутися до Верховної Ради України з клопотанням про визнання національності "русин" на законодавчому рівні.

Закарпатські обласні організації УНП, НРУ, УРП "Собор", КУН однозначно розцінюють це рішення як небезпечну провокаційну авантюру, спрямовану на штучне роз`єднання єдиного українського народу на догоду ворогам Української держави і української нації та їхнім намаганням розчленувати Україну.

Імперські завойовники ще з ХІХ ст. робили спроби роз’єднувати українців, спекулюючи на нашому історичному етнонімові „русин”.

Закарпатські українці впродовж століть підтверджували свою єдність і приналежність до українського народу, його культури і мови. У ХХ ст., незважаючи на гніт завойовників, своє прагнення жити в єдиній Українській Соборній Самостійній Державі вони продемонстрували у державотворчих змаганнях 1918-1919 рр. та у 1939 р., – проголошуючи і героїчно відстоюючи незалежну державу – Карпатську Україну, яка ставила за мету влитися у Соборну Українську Державу.

Нас обурює, але вже не дивує той факт, що за це провокаційне рішення голосували депутати обласних фракцій „Нашої України” та "Батьківщини".

Незалежно від того, свідомо чи несвідомо „місцеві патріоти” підтримали це ганебне рішення, але від того воно не стає менш небезпечним і реакційним.

Закарпатські обласні організації НРУ, УНП, УРП "Собор", КУН переконані, що закарпатські українці завжди були, є і будуть невід’ємною частиною великого українського народу. Так званий русинський рух, як проект іноземних спецслужб і їх найманців в Україні, провалиться так, як і неодноразові подібні провокації в минулому, незважаючи на потуги місцевих сепаратистів та їх владних покровителів.

Всі справжні українські патріоти дадуть належну відсіч антиукраїнським провокаціям. Вимагаємо від обласної прокуратури дати правову оцінку рішенню №241 обласної ради від 7 березня 2007 р., що направлене на розчленування української Соборності.

Закарпатські обласні організації УНП, НРУ, УРП "Собор", КУН звертають увагу керівництва Закарпатської області на необхідності виконувати свої обов’язки, щодо захисту єдності українського народу на території Закарпатської області.


20 березня 2007 р.


Голова Закарпатської обласної організації Габор Іван Іванович

Української народної партії


Голова Закарпатської обласної організації Ясінський Євген Михайлович

Української республіканської партії „Собор”


Голова Закарпатської обласної організації Черепаха Олександр Леонідович

Народного Руху України


Голова Закарпатської обласної організації Ференц Петро Петрович

Конгресу Українських Націоналістів

 

21 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. IDOL 2007-03-22 / 10:40:00

    Дыбилы-

  2. Ne Ukrainec 2007-03-22 / 09:18:00

    So maje Rusyn proty jednosty Ukranskoho narodu?!