Юлія Тимошенко та Віктор Балога - кохають один одного

БЮТ та Наша Україна підписали угоду про об’єднання

 

Шкуру невбитого ведмедя поділили між собою "Наша Україна" та БЮТ. Вони підписали розширену угоду про партнертство. І тепер ці політики не просто колеги по опозиції, а й соратники по владі. Звісно, якщо її здобудуть.
Під розширеною угодою про співпрацю БЮТу та "Нашої України" з’явилися підписи лідерів цих політичних сил. Юлія Тимошенко та Віктор Балога під куполом Верховної Ради скріпили своїми автографами об’єднавчий пакт. Відтак бютівці та "нашоукраїнці" - не просто колеги на опозиційній ниві, а й потенційні сортаники у владі. Якщо, звісно її здобудуть. А зробити це вони хочуть шляхом дострокових парламентьських виборів - ідеться у преамбулі угоди.

Документ також містить зверення до Президента, в якому політики інформують про небезпечну ситуацію в державі - фактично переворот. БЮТ та "Наша Україна" заявляють про початок "негайної, безкомпромісної та жорсткої" протидії більшості та уряду і кажуть, що перегортають у своїх стосунках сторінку чвар. Утім, запевняють опозиціонери об’єднані - пільна діяльність не означає втрати політичної самобутності кожної з політичних сил.

Юлія Тимошенко, лідерка БЮТ: "Закінчився переговорний процес між нашими двома політичними силами і ми прийшли до висновку, що загрози для незалежності держави, для стабільності нашої країни, загрози, які сьогодні сформувалися в соціальних питаннях щодо життя людей, сьогодні мають настількі вагомі значення, що ми вирішили, що опозиція мусить бути єдиною, опозиція мусить бути сильною і в парламенті і поза межами парламенту".

Віктор Балога, голова ради "Нашої України": "Є ознаки руйнування державності. Це і антиконституційний закон про Кабінет міністрів України, це і фактичне створення республіки імені прем’єр-міністра України, це і кадрові призначення за місцем прописки, це і боротьба з українством і всім українським. Правляча коаліція ставить під загрозу саме існування України як суверенної держави. Наша Україна та БЮТ представляють в цьому своє об’єднання".

Підписанти коаліційної угоди також підписали листа до Президента, у якому закликали Голову держави застосовувати право вето, якщо опозиція не голосує за якісь законопроекти, які суперечать інтересам держави.

 

24 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів