Фракція СПУ в Закарпатській обласній раді заявляє про наміри вийти з коаліції депутатських фракцій

Звернення Закарпатського обласного комітету СПУ та депутатської групи СПУ в Закарпатській обласній раді до коаліції депутатських фракцій в Закарпатській обласній раді

 

Шановні колеги!


Ми, члени більшості в Закарпатській обласній раді, підписуючи Угоду про створення коаліції депутатських фракцій в Закарпатській обласній раді, виходили з необхідності створення широкої коаліції, яка мала за мету:

Сприяти об’єднанню суспільства, роз’єднаного політичним протистоянням під час президентських виборів 2004 року;


Показати всій Україні приклад справжніх намірів і впливовості органів місцевого самоврядування, вміння і можливості місцевих представників різних політичних сил об’єднуватись в інтересах територіальної громади, уникаючи впливу політичних інтересів центру, і діючи, виходячи із місцевих умов;


Одним з основних завдань, які ставили СПУ та депутатська група СПУ при підписанні Угоди про коаліцію, було підвищення ролі органів місцевого самоврядування в системі влади в Україні. Соціалістична партія України послідовно відстоює позиції впровадження конституційної реформи в частині надання справжніх владних повноважень органам місцевого самоврядування, ліквідації місцевих державних адміністрацій та створення виконавчих органів місцевих рад усіх рівнів з метою ліквідації двовладдя у регіональному врядуванні.


Аналізуючи політичну ситуацію в Україні та Закарпатській області, прагнучи виконати передвиборчі зобов’язання перед своїми виборцями, Закарпатський обласний комітет СПУ та депутатська група СПУ в Закарпатській обласній раді заявляє про недотримання Коаліцією наступних пунктів Угоди:

пп.2.1, 3.2. — в Коаліції відсутня єдність політичних, ідеологічних поглядів, за спільністю вирішення соціально-економічних та інших проблем. Як показав час, блок "Наша Україна" та БЮТ виступили категорично проти прийнятих політичних рішень Соціалістичною партією України стосовно проведення політичної реформи та входження у владу, що свідчить про їх небажання проводити в життя принципи розбудови України як правової, демократичної європейської держави.
п. 4.1., 7.5 – з самого початку створення коаліції та підписання Угоди не проводились засідання коаліції та демократичних обговорень та прийняття рішень з усіх питань, що є предметом діяльності коаліції.


Посилаючись на вище викладене, відповідно до рішення Бюро Закарпатського обласного комітету Соціалістичної партії України, депутатська група СПУ в Закарпатській обласній раді заявляє про наміри вийти з коаліції депутатських фракцій, створеної відповідно до Угоди від 16.04.06 на черговій сесії Закарпатської облради.


Перший секретар Закарпатського обкому СПУ Іван Свистак

Керівник депутатської групи СПУ

в Закарпатській облраді Олексій Пристая

 

03 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів