"Премікс" так і залишиться на Закарпатті?

Заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України повідомив, що небезпечна речовина "Премікс" не буде транспортуватись із Закарпатської області і тимчасовий її склад організовано за місцем знаходження.

 

Івано-Франківські Зелені отримали відповідь від Міністерства охорони навколишнього середовища на своє звернення щодо надання інформації про вивезення суміші речовин "Премікс", які зараз зберігаються на території Закарпатської області. Нагадаємо, що в грудні минулого року в ЗМІ з’явилось повідомлення Міністра екології про те, що небезпечні відходи "Премікс", які зараз зберігаються на території Берегівського району Закарпаття, будуть вивезені в бочках у Карпати.

Тепер міністерство повідомляє, що рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської ОДА погоджено пропозиції Берегівських РДА та міськвиконкому щодо тимчасового складування суміші речовин "Премікс" за місцем її знаходження. З метою безпечного зберігання цієї речовини та недопущення її негативного впливу на здоров’я людей і довкілля проведено контейнеризацію "Преміксу".

Питання повернення до Угорщини небезпечних хімічних відходів "Премікс", як повідомив заступник міністра екології Степан Лизун, вирішується в рамках виконання плану заходів з реалізації домовленостей, досягнутих у ході офіційного візиту в Україну Міністра закордонних справ Угорської республіки Кінга Гьонц.

Довідка:

Хімічна речовина "Премікс", як теплостійкий наповнювач, що використовується у виробництві автомобільних шин і гальм, незаконно була завезена на територію України у 1998 році з Угорщини. Генеральною прокуратурою була порушена кримінальна справа за фактом забруднення земель і атмосферного повітря хімічними відходами 1 (вищого) класу небезпеки.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації Партії Зелених України

 

01 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів