СПРОБА ПОЛІТИЧНОГО РЕЙДЕРСТВА В БАРАНИНЦЯХ?

Незвична для Закарпаття річ відбулася в с. Баранинці – депутати спробували висловити недовіру сільському голові Павлу Чучці. Історія тягнеться ще з часів виборів. У сільській раді більшість сформували “регіони”. Яким чином було її сформовано, кому і чим погрожували – жителям села добре відомо, додамо лише, що керував “процесом” неодноразово судимий депутат.

 

Селяни дотепер згадують, як одному депутату “невідомі” спалили каміон, іншому – вбили на подвір’ї собаку і відрубану голову поставили під двері. Зрозуміло, що депутати сільради, які не звикли до такої “агітації”, були безсилі проти доморощених бандюків.

А задача полягала у тому, щоб не дати працювати новообраному сільському голові. І ціна питання була високою – це землі Баранинської сільради, на які поклали око закарпатські янучари. Проте Чучка не піддавався і, користуючись підтримкою жителів, змінював село на очах. Євроремонт у дитячому садку, відкриття стадіону зі штучним покриттям (про таке навіть міські жителі не можуть мріяти!), створення для молоді безкоштовного центру дозвілля, організація міжнародного футбольного турніру для дітей з місцем проведення в Баранинцях, організація вивозу сміття і ліквідація стихійних сміттєзвалищ – цей список можна продовжувати і продовжувати. Як наслідок – повна підтримка з боку людей усіх дій голови.

Проте місцеві “більшовики” вважають інакше – і просто не з’являються на пленарні засідання, чим зривають процес роботи сільради. Після відомих подій в Києві місцеві регіонали стали нахабнішими і заручились “підтримкою” правоохоронців. Звичайно, наша рідна прокуратура виявила готовність “допомагати”, надсилаючи в сільраду різні протести, приписи і т.п. Головний зміст претензій – це незатвердження виконкому сільрадою. Цинічність полягає в тому, що виконком не затверджується, бо на сесії не з’являються підконтрольні регіоналам депутати.

Натомість Чучка звернувся до суду з вимогою позбавити депутатських повноважень тих народних обранців, які не з’являються на сесії. Яники відчули, що пахне смаженим, і кинулись рятувати ситуацію – швидко зібрались і провели “сесію”, де вирішили оголосити Чучці недовіру. Цікаво, що в цьому їм "допомагали" присутні представники прокуратури. Проте найбільший сюрприз очікував їх наступного ранку, коли вони прийшли у сільраду “приймати справи” – перед ними просто зачинили двері. Виявляється, через юридичну безграмотність ( характерну для “проФФесіоналів”) вони порушили одразу кілька положень Закону про місцеве самоврядування і регламент роботи сільради – тож першу спробу рейдерства в області можна вважати відбитою. Проте питання в іншому – до якого часу купка пройдисвітів буде гратися в полі-тичні ігри, нехтуючи долями тисяч закарпатців?..

Про подальший перебіг подій – у наступних номерах “Трибуни”.
Трибуна

 

30 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів