Кожен десятий ужгородець сам собі заробляє на хліб

Про підсумки роботи ДПІ в м. Ужгороді та напрямки роботи на 2007 рік говорилося під час прес-конференції, проведеної у середу за участі начальника інспекції Марії Бадиди та її заступників Любові Зюріної і Юрія Сарая.

 

Як зазначила Марія Бадида, в Ужгороді торік спостерігалася тенденція економічного зростання, що позитивно позначилося і на показниках діяльності ДПІ. Завдяки проведенню різних дієвих заходів з посилення контролю за дотриманням податкового законодавства, ліквідації заборгованості перед бюджетом, у 2006 році до Зведеного бюджету надійшло податків на загальну суму понад 264 млн. грн. З них до державного бюджету мобілізовано понад 147 млн., до місцевого — понад 117 млн., в тому числі до бюджету міста надійшло 89 108,8 тис. грн., що становить 130,7 % до відповідного періоду 2005 року.

Одним з основних бюджетоутворюючих податків, що акумулюються в місті, є податок з доходів фізичних осіб. Так от, з податків фізосіб надійшло близько 85 млн. грн., найвищі темпи приросту забезпечено по платі за землю — 36,5 %, податку на додану вартість — 30 %, податку з власників транспортних засобів — 35,9 %, збору за забруднення навколишнього природного середовища — 78,8 %. Майже на 20 % збільшилася кількість платників податку на прибуток від кількості тих, хто повинен сплачувати цей вид податку.

Однак, зазначають керівники ДПІ, незважаючи на те, що рівень добровільної сплати податків у м. Ужгороді постійно зростає і становив у 2006 році 92 %, продовжує турбувати наявність податкового боргу суб’єктів господарської діяльності. Загальна сума податкового боргу на кінець минулого року становить 55,8 млн. грн. Крім того, у місті є 12 тис. суб’єктів підприємництва, котрі використовують найману робочу силу, а податків за неї не сплачують.

Довідка. На спрощеній системі оподаткування, обліку і звітності наразі перебувають 4 787 суб’єктів підприємницької діяльності, на загальній системі — 4 886, на фіксованому патенті — 1 837. Суб’єктів підприємницької діяльності — юридичних осіб — на кінець 2006 року зареєстровано 4 554.

Автор: Єва Деметер
РІО

 

27 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів