Найбільше від зимової повені постраждали 4 райони

Через сильні опади, що спричинили різке підвищення води в річках Закарпаття знову зазнало удару водної стихії: посеред зими, 24-25 січня, річки вийшли з берегів і затопили значні території.

 

– Ситуація зараз стабілізувалась, – повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Карташов, – на сьогодні рівень води на більшості річок знизився. Хоча на Латориці та Тисі поблизу Чопа залишається ще досить високим.
Від повені постраждало кілька районів. Зокрема на Перечинщині підтоплено 342 дворогосподарства, 213 колодязів та 130,5 гектара сільськогосподарських угідь. В четвер вже відновив водопостачання водозабір у Перечині, робота якого була паралізована.
У с. Великі Комяти Виноградівського району підтопило 68 дворогосподарств. З 22 будинків людей довелося відселити.
У Тарасівці Тячівського району вода зруйнувала 240 метрів берегоукріплення, близько 90 метрів ґрунтової дороги, у 30 будинках підтопило підвали. У Широкому Лузі в такий спосіб постраждало 35 будинків, ще 20 – в Руському Полі.
На Мукачівщині підтопило 8 дворогосподарств – чотири в самому Мукачеві, стільки ж у селі Драгиня.
А в Ужгороді через підтоплення паводковими водами довелось зупинити насосні станції №2, №4 КП “Водоканал. За словами Олександра Карташова, друга насосна станція вже працює, на іншій – роботи з відновлення ще тривають.
Оскільки температура повітря різко знизилась, сягнувши мінусових позначок, вода в річках почала спадати.
Управління інформації
та звязків із громадськістю ОДА

 

26 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів