Бюджет 2007 – це не бюджет розвитку, а вимирання

За словами голови Закарпатського облвиконкому партії „Реформи і Порядок” Івана Береца, нещодавно прийняті місцеві бюджети можуть призвести до ускладнення соціально-економічної ситуації в країні

 

У кінці минулого року Прем’єр-міністр України на засіданні Ради розвитку регіонів при Кабінеті Міністрів України заявив, що на фінансування місцевих бюджетів на 2007 рік планується виділити "майже на 17 млрд.грн., або на 30,3% більше". Проте реальність виявилась дещо іншою.

За словами голови Закарпатського облвиконкому партії „Реформи і Порядок” Івана Береца, нещодавно прийняті місцеві бюджети можуть призвести до ускладнення соціально-економічної ситуації в країні. Як приклад він навів ситуацію щодо фінансування культури міста Мукачева. Відповідно до контрольних цифр Міністерства фінансів України, у 2007 року на цю галузь Мукачеву виділяється 2 млн. 292 тис. 800 грн. При цьому лише на оплату праці цьогоріч управлінню культури міста необхідно 2 млн. 740 тис. 741 грн. Таким чином лише на одну захищену статтю (зарплату) місту не вистачає 447 тис. 941 грн. Як наслідок, у мистецьких школах, а їх чотири в місті, скорочено уроки за вибором, піднято батьківську плату за навчання на 30%, а восени, якщо ситуація із фінансуванням не буде змінена, можливе і скорочення працівників культури Мукачева. До речі, у 2006 році у бюджеті міста на потреби культури було виділено 2 млн. 364 тис. 655 грн., що на 71 тис. 855 грн. більше аніж цього року.

Таким чином, підсумував голова Закарпатського облвиконкому партії „Реформи і Порядок” Іван Берец, прийнятий бюджет на цей рік, є не бюджетом розвитку, а вимирання. А поки „антикризовий” уряд продовжує нарощувати зовнішній борг країни, українські регіони ламають собі голову над тим, де знайти кошти на заробітні плати, оплату енергоносіїв та проведення бодай якогось косметичного ремонту закладів культури й освіти.


Прес-служба Закарпатської облорганізації

партії „Реформи і Порядок”

 

25 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів