Ігор Кріль: Ухваливши так званий "доопрацьований" бюджет, коаліція продемонструвала, що дбає лише про власні інтереси

"Коаліція ще раз продемонструвала, що думає не про народ, а лише про власні інтереси. Тому Блок "Наша Україна" не підтримав цей закон", – так прокоментував ЗІКу нову версію бюджету-2007 депутат фракції "Наша Україна" у ВРУ, член бюджетного комітету Ігор Кріль. Він також зазначив: "Я не знаю, чи Президент знову накладе вето на закон про бюджет, але зробити це у Віктора Ющенка є всі підстави".

 

За словами Кріля, у новій редакції основного фінансового закону на наступний рік, який ухвалили сьогодні, коаліція, попри обіцянки, не врахувала пропозицій Президента щодо збільшення зарплат, пенсій, інших соціальних виплат. "Кажуть, у скарбниці немає таких коштів. Однак кошти, наприклад, на вартісну реконструкцію Донецького аеропорту, знайшлися. Подібних прикладів у цьому документі дуже багато. Тобто справа не в тому, що немає коштів, а в тому, куди їх першочергово скеровувати: виплатити людям, тим самим зберігши хоча б нинішній рівень життя, чи віддати куди-інде", – зазначив нардеп.

І.Кріль вважає, "що членам правлячої більшості, особливо від Партії регіонів, голосуючи за такий бюджет, слід було згадати передвиборні агітаційні ролики, які обіцяли людям "покращення життя вже сьогодні". Нині ж з’ясувалося, що це покращення насправді було вчора".

Щодо першого варіанту цього закону Президент Віктор Ющенко застосував право вето, оскільки документ з урахуванням інфляції фактично зменшував соціальні виплати громадянам. Глава держави повернув закон до парламенту з вимогою виправити ситуацію.

ЗІК

 

19 грудня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів