БЮТ ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО АНТИКРИЗОВА КОАЛІЦІЯ НЕЗАБАРОМ РОЗПАДЕТЬСЯ

Позицію БЮТ щодо останніх подій в уряді, зокрема, відставок міністрів, прокоментував на зустрічі з журналістами депутат Закарпатської обласної ради, заступник голови закарпатської обласної організації партії "Батьківщина" Андрій Сербайло.

 

За словами А. Сербайла, коли політики "на горі" "чубляться", то пересічним виборцям важко спрогнозувати наслідки таких суперечок. Натомість українська опозиція в особі зокрема БЮТу вбачає в останніх подіях та поведінці представників Партії регіонів загрозу вітчизняній демократії. "Минулого тижня в Україні відбулася надзвичайна подія", — стверджує Андрій Сербайло, маючи на увазі відставку міністрів. Політик також заявив, що зараз ведеться "підкоп" під Гриценка та Зварича. Такі дії бютівці називають узурпацією влади з боку прем’єр-міністра, який отримав усі вигоди від залишеного попереднім президентом держави т.зв. троянського коня — конституційної реформи. А. Сербайло вважає, що перед державою стоїть загроза одноосібного правління, маючи на увазі В. Януковича. Таку поведінку останнього доповідач пояснює як реванш за поразку на президентських виборах. "Громадяни повинні бути готовими до припинення повернення до майбутнього", — заявив Андрій Сербайло. Він також висловив припущення, що за кілька місяців Антикризова коаліція узагалі розпадеться.
"Абсурдність дій коаліції Януковича ілюструє її намагання показувати Президенту, хто має його представляти у Верховній Раді. Мовляв, заберіть Зварича і поставте іншого. Якщо так і далі піде, то скоро коаліція буде призначати напевно вже і прибиральниць, гардеробниць у самому Секретаріаті Президента", – сказав А. Сербайло.
"Сьогодні Янукович піднімає ціни на житлово-комунальні послуги, долаючи при цьому спротив опозиції і суспільства, а завтра, отримавши відповідні повноваження авторитетного вождя, буде, як свого часу президент Кучма, садити у тюрми, керувати судами, створювати необґрунтовані, незаконні умови для капіталів наближених бізнес-груп, обдирати середній і дрібний бізнес, милувати злочинців, садити їх на керівні посади", – зазначив Андрій Сербайло.
З його слів, узурпація влади Партією регіонів ставить хрест на демократичному майбутньому влади. "Це – нечесні вибори, кримінальні сервери, маски-шоу на невгодних підприємствах, розкрадання бюджету і банківських вкладів, ліквідація народовладдя як такого. Це повернення печерної епохи Кучми, проти якої постав народ у 2004 році. Тому узурпація влади Януковичем повинна отримати суспільну оцінку", – переконаний депутат.
Він також торкнувся теми внутрішньої незгоди у лавах БЮТу. Він також підтвердив, що за списками БЮТу до рад різних рівнів пройшло кільканадцять випадкових людей, а у відповідній фракції у Верховній Раді є навіть "люди, які працюють на Віктора Януковича". Однак БЮТ готовий до очищення, незабаром з лав партії буде виключено випадкових людей. На Закарпатті до осередку "Батьківщини" входять 5-5,5 тисяч осіб. Щомісяця до опозиційної партії приєднуються у середньому ще 100-200 закарпатців.
Представники БЮТу звернулися до громади області із закликом "дати оцінку національній загрозі, яку втілює нинішній уряд та його більшість у парламенті".

 

07 грудня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів