В Ужгороді Тарасюк підтвердив, що не збирається йти у відставку

і має право оскаржити в суді, якщо Верховна Рада таки вирішить його звільнити

 

Сьогодні під час візиту до Ужгорода міністр закордонних справ Борис ТАрасюк відповідав на запитання журналістів. На запитання "Якщо Верховна Рада вас таки відправить у відставку, чи ви будете оскаржувати це в суді?" Борис Тарасюк відповів:
"Я маю на це право. Але є положення Конституції, яке передбачає особливий порядок призначення двох міністрів, а в праві є таке поняття, як аналогія права. Якщо не прописана зворотна процедура, то має використовуватися процедура попередня, тобто про порядок призначення. Тобто, моє звільнення можливе лише за поданням Президента. Про це, до речі, говорять два документи. Один – це діючий регламент Верховної Ради, де чітко прописано, що саме лише з подання Президента можуть бути призначені два міністри по квоті глави держави. Крім того, в проекті Закону про кабінет міністрів, який прийнятий у першому читанні, якраз міститься також це положення про призначення та звільнення міністрів за квотою Президента.

Як відомо, й президент публічно висловився на цю тему, він негативно позначився до спроб зняти "своїх" міністрів. І ще Президент сказав, що не має претензій до моєї професійності".

Вл.інф.

 

24 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів