Майдан об’єднав всі демократичні сили в боротьбі проти несправедливості

А. Сербайло "Скасування політичної реформи та дострокові вибори стануть другим етапом Помаранчевої революції" - такий прогноз партії "ВО "Батьківщина".

 

Заступник голови обласної організації партії "ВО "Батьківщина", голова фракції "Блоку Юлії Тимошенко" в обласній раді п. Сербайло А.А. під час прес-конференції в Карпатській інформаційній агенції від імені політичної сили, яку він представляє, привітав усіх закарпатців, хто продовжує вірити у принципи та ідеали Майдану з Днем Свободи в Україні.

Майдан об’єднав всі демократичні сили в боротьбі проти несправедливості, корупції, бандитської влади. Він створив нову реальність, нову Україну. Але надзвичайно складною виявилась необхідність і можливість зберегти здобутки Революції здійснюючи владу.

Далі п. Сербайло акцентував увагу на позиції партії "ВО "Батьківщина" та виборчого блоку "Блок Юлії Тимошенко" щодо оцінки наслідків конституційної реформи. Про це говорила і Лідер Блоку та партії Юлія Володимирівна Тимошенко перебуваючи в Брюсселі. Вона повідомила, що найближчим часом демократичні сили звернуться до Конституційного суду із проханням роз’яснити правомочність внесення змін до Основного закону від 8 грудня 2004 року. "І якщо Конституційний суд зробить висновок, що були порушення Конституції і процедури, по якій ухвалювалася реформа, ми повернемося до старого формату Конституції. І це означає, що ми повернемося до влади президента", - сказала вона. Вона висловила переконання, що в Україні "сформований чесний, правосудний Конституційний суд, і він буде за будь-яких обставин на правових позиціях". Лідер БЮТ також висловила впевненість, що в Україні відбудуться дострокові парламентські вибори. "Дострокові вибори не шляхом революції, а шляхом легітимного конструктивного проведення дострокових виборів. Я переконана, що такий шлях можливий або навесні або на початку літа", - підкреслила вона. Тимошенко заявила, що влада усе менше і менше спирається на підтримку суспільства. За її словами, опозиція в даний час працює над тим, щоб отримати "реальні важелі контролю за діяльністю влади", зокрема шляхом ухвалення закону про опозиції.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко упевнена, що вже навесні Партія регіонів залишиться без влади. "Команда Януковича розуміє, що в неї мало часу. І вона має встигнути компенсувати усі витрати на президентські і парламентські вибори. До весни "регіонали" залишаться без влади", - заявила вона. Вона також підкреслила, чим довше "регіонали" залишатимуться, тим більше з’явиться комерційних структур, що фінансуються з бюджету. Тимошенко пообіцяла, що зробить усе можливе, щоб "позбавити Україну від такого навантаження". "І нам не доведеться організовувати масові акції протесту. Колишні виборці Януковича візьмуть його на руки і урочисто винесуть з будинку уряду", - підкреслила вона. Тимошенко також висловила впевненість у тому, що "на зміну кабінету Януковича прийде новий уряд, що виведе економіку з тіні". "А люди, що дестабілізували країну, одержать по заслугах", - додала вона.

КІА

 

24 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів