Світлана Вайда: Сьогоднішній землетрус у Закарпатті можна вважати надзвичайною ситуацією, однак підстав для паніки немає

"Сьогоднішній землетрус у Закарпатті можна вважати надзвичайною ситуацією. Проте, через подану в Інтернеті інформацію про поштовхи в Мукачеві та Берегові Закарпатської області люди панікують безпідставно, – заявила 23 листопада у коментарі ЗІКу технік першої категорії Ужгородської сейсмостанції Світлана Вайда. За її словами, "ніхто не очікував, що буде ще сильніший землетрус, ніж той, що був у Берегові 15 листопада. Якщо брати за 12 бальною системою руйнувань, Закарпаття стоїть на семибальній, а цього разу затрясло на 6,5 балів".

 

"Активність землетрусів у Закарпатському регіоні може відбуватися з великими інтервалами. Років 50 – 60 може бути тихо, а потім активізуватися. Зараз і є якраз саме такий період. Карпатські землетруси проходять постійно, але їх люди не відчувають. Це дуже слабенькі поштовхи, котрі фіксуються лише приладами. Зараз пішла активність, – зазначила вона. – Зазвичай сила поштовхів на Закарпатті коливається від 0,5 до 0,8 балів за шкалою Ріхтера. Сьогодні – 4,3 бала. Тому цей землетрус можна вважати надзвичайною ситуацією".

Світлана Вайда також повідомила, що землетруси не можна спрогнозувати, але їх обов’язково потрібно досліджувати. "До Мукачева зараз виїхала комісія зі Львова. Начальник Ужгородської сейсмічної станції зараз перебуває у губернатора", – розповіла Світлана Вайда.

Як стало відомо ЗІКу, батьки забирають дітей зі шкіл та садків зокрема у містах Берегове та Мукачево.

ЗІК

 

23 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів