В річницю Помаранчевої революції журналістів не пустили на прес-конференцію Закарпатського прокурора

22 листопада, у другу річницю Помаранчевої революції, журналістів однієї з найбільших закарпатських газет не пустили на прес-конференцію прокурора Закарпатської області Юрія Бенци.

 

Про прес-конференцію обласного прокурора журналісти Закарпатської народної газети "РІО" довідалися від колег, коли прес-конференція вже тривала, й вирішили прийти без офіційного запрошення. Як стало відомо, напередодні прес-секретар прокуратури області Іван Тегза телефоном запрошував обраних журналістів на прес-конференцію Бенци. Сержант на прохідній відмовився пропустити журналістів (кореспондента — Івана Колодія та фотокореспондента — Яноша Немеша), мотивуючи відмову тим, що їх немає у списках. Навіть погодився сказати це на диктофон: "Кого нема в списках, того Тегза Іван Степанович сказав не пускати на прес-конференцію". На прохання журналістів покликати Тегзу сержант кілька разів пробував його викликати, однак той до журналістів так і не вийшов. У списку запрошених, який вдалося сфотографувати, крім газети "РІО" не було також і газети "Трибуна". Журналістам цих видань наразі не відомо, чому вони потрапили в опалу до прокурора, можна тільки здогадуватися, що це сталося через те, що на сторінках цих видань були опубліковані фрагменти інтерв’ю колишнього губернатора Закарпаття Івана Різака, які стосувалися факту вимагання у нього хабара особами, серед яких фігурував і обласний прокурор Ю. Бенца.
Журналісти мають намір найближчим часом звернуться до президента В. Ющенка та генпрокурора О. Медведька, з проханням дати відповідну оцінку діям пана Бенци.

 

23 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів