Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак провів прес-конференцію

Завтра почнеться засідання Апеляційного суду в Івано-Франківську, на якому буде оголошено вирок і проведений допит Івана Різака. Обвинувачення будуть висунуті по таких епізодах:

 

1. Доведення до самогубства ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.

2. Одержання хабара від людини, яка була заарештована на стадіоні "Авангард" і звільнена через 10 днів після арешту. Але лише через рік заявила про дачу хабара.

3. Оплата рахунків мобільних телефонів компанією "Обленерго".

4. Видача 3-х посвідчень радників та нанесення цим збитку іміджу України.

5. Організація масових заворушень у Сваляві.

Головне обвинувачення, що звучить на окремих телеканалах і постійно прокручується в ЗМІ - це те, що Різак є учасником злочинних угруповань у Закарпатті, а також причетний до зриву виборів у Мукачево 2004 р. Хоча Генпрокуратура за півтора роки не допитувала його навіть як свідка в справі про вибори в Мукачево.

Різак підкреслює: "Я пройду всі суди, щоб довести фальсифікації всіх справ, які заведені на мене. Щодо подій на стадіоні "Авангард", то це абсолютна провокація."

Про відносини з Володимиром Сливкою, Іван Різак говорить, що між ними ніколи не було конфліктів. Адже Сливка був його науковим керівником і рекомендував у КПРС. А також підтримав його як кандидата в народні депутати в 1994 році.

Різак, у свою чергу, підтримував його як ректора, вітав всі його починання щодо науки. Різак упевнений, що Сливка не закінчував життя самогубством.

Існувала версія, що Сливка ранком відвідав Різака, а потім повернувшись додому покінчив із собою. Але це просто абсурд, тому як у цей час Іван Михайлович був у відрядженні в Адміністрації Президента.

Різак підкреслив: "Я хочу, щоб повернулося моє добре ім’я. Я готовий відповідати за свої помилки, але це повинно бути доведено у незалежному суді."

Прес-служба СДПУ (о)

 

24 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Кремiнь 2006-11-07 / 20:44:00

    Иван только перелез через забор "поместья" ректора и завалил собачку из пистолета. Сливке стало жалко собачку, ведь она была его единственным ребенком, и тогда он в лучших самурайских традициях сделал себе сипуку. Кстати, а домик одинокого покойничка тянет на 600.000$, еще говорят, что ректор очень любил детей.

  2. Лысый 2006-11-06 / 23:35:00

    Сливка сам себя замокрил у пал на перо(нож)3 раза по саму рукоятку каждый раз на глушняк(смертельно) В этот день Сливка веселился как мог а Иван не приделах!!!

  3. Кремiнь 2006-11-04 / 12:52:00

    Существует несколько версий убийства ректора, но почему-то всем выгодно признать факт самоубийства.
    Ризак и его окружение наверняка знают, кто и как убивал Сливку.Догадываются об этом и в эпархии которая отпевала покойника.В МВД,
    прокуратуре, СБУ, тоже знают как это было.
    Пацаны просто занимаются сбором капусты для Балоги, по такой схеме раньше сдеки доили Рату.
    Почему наша исполнительная власть отрабатывает только одну версию?

  4. 2006-10-25 / 08:53:00

    Про що ви говорите, які суди??? Різак не винний??? це смішно, я взагалі з усього сміюсь, цирк тай годі