За ухилення від мобілізації – реальний строк за ґратами: прокуратура домоглася зміни покарання жителю Мукачівщини

За ухилення від мобілізації – реальний строк за ґратами: прокуратура домоглася зміни покарання жителю Мукачівщини
Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

Закарпатська обласна прокуратура в апеляції домоглася зміни покарання для 30-річного мешканця Мукачівщини за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Так, чоловіка засуджено до 3 років ув’язнення замість «умовного» покарання, яке у вересні минулого року призначив йому суд першої інстанції.

Встановлено, що військовозобов’язаний закарпатець у червні 2023 року з’явився до одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, пройшов медичний огляд і був визнаний військово-лікарською комісією придатним до служби. Попри це, чоловік написав заяву про відмову проходити військову службу, усвідомлюючи кримінальну відповідальність за це.

Вже у вересні того ж року Мукачівський міськрайонний суд визнав чоловіка винним і призначив покарання – 3 роки позбавлення волі зі встановленням іспитового строку на 1 рік. Таке рішення суду Мукачівська окружна прокуратура оскаржила в апеляційному порядку.

Наразі ж на закарпатця чекає реальна міра покарання. Новий вирок суду щодо нього вже набрав законної сили.

Примітка: судові рішення суду апеляційної та касаційної інстанцій набирають законної сили з моменту їх проголошення (ст. 532 КПК України).

 

 

16 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів