Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» для легкового транспорту

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» для легкового транспорту

 

Україна та Угорщина погодили  відкриття пункту пропуску "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань». Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 Відповідні зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Посол Угорщини в Україні Хеізера Антала.

 «Продовжуємо послідовну роботу із розвитку західного кордону для посилення експортних можливостей та забезпечення швидкого перетину кордону пасажирським транспортом. Підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурих робіт для запуску нового пункту пропуску “Велика Паладь – Надьгодош” та забезпечення руху порожніх вантажівок на “Лужанці”. Також, ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску “Дийда – Берегдароц”, щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Паралельно з цим працюємо, щоб розпочати предметні перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить нам пришвидшити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону», – наголосив Олександр Кубраков

Після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

 Нагадаємо, з Угорщиною діє 5 автомобільних пунктів пропуску. Пропускати вантажівки масою понад 7,5 тон може лише “Чоп – Захонь”. Туди прямують як завантажені транспортні засоби, так і порожні. Щоденно його перетинає на виїзд з України близько 220 вантажівок.

 

08 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів