Комплексна послуга «Я – ветеран» відтепер доступна в 41 ЦНАПі Закарпаття

Комплексна послуга «Я – ветеран» відтепер доступна в 41 ЦНАПі Закарпаття
Про це повідомили під час брифінгу в Закарпатській ОВА.

 

Сервіс працює за принципом «єдиного вікна». Ветерани, військовослужбовці або члени їхніх родин можуть прийти у ЦНАП та без черги отримати потрібну послугу. Про це на брифінгу розповів заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Пацкан.

Спікер додав, що за один візит до центру можна отримати не одну послугу, а одразу кілька необхідних сервісів. Також Олександр Пацкан подякував усім керівникам ЦНАПів за тісну співпрацю під час запровадження комплексної послуги для захисників і членів їхніх родин.

Успішній реалізації цього проєкту в регіоні передувала низка консультацій та узгоджень з Мінветеранів і безпосередньо з центрами надання адміністративних послуг. Адміністратори, які надаватимуть послуги в межах ініціативи «Я – ветеран», пройшли навчання та тренінги, зокрема й з психологічної підтримки.

Кількість послуг у тому чи іншому ЦНАПі може відрізнятися – в окремих осередках їх близько 400. Це залежить від кількості мешканців у населеному пункті та наявності необхідного обладнання в центрах. Приміром, у 28 осередках є паспортні станції, ще у двох – надають послуги МВС, розповіла начальниця відділу адміністративних послуг, аналітики та цифрової взаємодії управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Закарпатської ОВА Христина Мацко.

Зокрема, ЦНАП Ужгородської міської ради комплексно надаватиме 15 послуг соціального спрямування. За словами керівниці центру Жанни Павлув, найбільш популярними серед них є:

- вклеювання бланка-вкладки до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ і III групи з числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше;

- встановлення статусу учасника війни, видача посвідчення;

- встановлення статусу члена сім?ї загиблого (померлого) ветерана війни та члена сім?ї загиблого (померлого)

Захисника чи Захисниці України, видача посвідчення/довідки, продовження строку дії посвідчення (вклеювання бланка-вкладки);

- встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, видача посвідчення/довідки, продовження строку дії посвідчення (вклеювання бланка-вкладки);

- видача нового посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, члена сім?ї загиблого (померлого) ветерана війни, члена сім?ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, постраждалого учасника Революції Гідності замість непридатного/втраченого та у разі зміни персональних даних.

Загалом адмінсервіс «Я – ветеран» запрацював у ЦНАПах Берегівської, Вилоцької, Виноградівської, Кам'янської, Великолучківської, Воловецької, Горондівської, Івановецької, Мукачівської, Нижньоворітської, Полянської, Свалявської, Чинадіївська, Великобичківської, Рахівської, Ясінянської, Вільховецької, Дубівської, Солотвинської, Тересвянської, Тячівської, Баранинської, Великоберезнянської, Дубриницької, Оноківської, Ставненської, Тур'є-Реметівської, Ужгородської, Холмківської, Чопської, Білківської, Вишківської, Довжанської, Драгівської, Зарічанської, Іршавської, Керецьківської, Колочавської, Міжгірської, Пилипецької та Хустської громад.

 

05 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів